MHRS randevularında yeni dönem! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde “Onaylı Randevu Dönemi” başlayacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni sistemin 13 Mayıs Pazartesi günü hayata geçirileceğini açıkladı. Peki sistem nasıl işleyecek?

MHRS randevularında yeni dönem! Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı

Doktor randevularında yeni sisteme geçilecek. Yeni düzenleme 13 Mayıs’tan itibaren başlayacak. Düzenleme hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bilgilendirme yaptı.

"Ulusal Sağlık Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı"nda konuşan Bakan Fahrettin Koca, bazı vatandaşların “Onaylı Randevu Dönemi” uygulamasından muaf tutulacağını bildirdi.

Fahrettin Koca, yaptığı açıklamada, "Ertesi gün randevusu olan her hastamız, akşam saat 20.00'ye kadar randevusuna onay verecek veya gelemeyeceğini bildirecek. Bu sisteme 'Onaylı Randevu Sistemi', MHRS'de başlatılan bu yeni döneme de 'Onaylı Randevu Dönemi' diyoruz. Uygulama pazartesi günü başlıyor. Yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubumuz var; 65 yaş üstü hastalar ile kanser hastaları. Bu gruptaki hastalar, onay işlemlerinden istisnadır. Onaylı Randevu Sistemi, hastanelerimize, hekimlerimize zamanı verimli kullanma imkanı sağlayacak. Hasta, gelemeyeceği randevuyu iptal edecek. Öncelik, talep bırakan hastalarda olacak." dedi.

Bakan Fahrettin Koca, aşı ve ilaç çalışmaları hakkında da son gelişmeleri aktardı. Koca, "Kullanılan her 100 kutu ilacın 91'i değer bazında ise 57'si artık ülkemizde üretiliyor. Sağlık vadisini kurma çalışmalarını hızlandırdık. Hıfzıssıhha Aşı ve Biyoteknolojik Ürün Üretim Merkezimizin inşaatını tamamlayarak pilot üretimlere iki yıl içinde başlayabileceğiz. Hedefimiz ihtiyacımız olan aşıların tamamının Türkiye'de üretilmesidir. 2028'de tüm aşılar yüzde 100 yerli üretim olacak." dedi.

# mhrs # randevu # hastane # Sağlık Bakanı Fahrettin Koca