Milli Savunma Bakanlığı'ndan "Irak'ın kuzeyinde helikopter düştüğü" iddiasına yalanlama

Irak’ın kuzeyinde düşen helikopterin içinden PKK'lı teröristler çıktı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Duhok'ta düşen helikopterde bulunanların bir kısmının terör örgütü PKK mensupları olduğunu duyurdu.

Terör örgütü PKK'nın Türkiye’yi hedef alan algı operasyonu bir kez daha elinde patladı. Irak Kürt Bölgesel Yönetimi, Duhok'ta düşen helikopterde bulunanların bir kısmının PKK’lı teröristler olduğunu açıkladı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Anti-Terör Birimi’nin açıklamasında, “ilk bulgular, helikopterin Eurocopter AS350 tipi olduğu ve ölenlerden bazılarının PKK militanları olduğunu gösteriyor. Helikopterin kime ait olduğunun tam olarak tespiti için detaylı soruşturma devam ediyor." denildi.

Helikopterin enkazında 3'ü kadın 4'ü erkek, yaşları 25-45 arasında değişen 7 kişinin cesedine ulaşılmıştı. Helikopterin kime ait olduğu, taşınan PKK’lıların hangi görevde oldukları, ölenlerin bir bölümü PKK’lı ise geri kalanların kimler olduğu yanıt bekleyen önemli sorular arasında…

Helikopterin düştüğü bölgenin 50 metre yakınında bir petrol şirketi bulunduğu öğrenilirken, görgü tanıkları, aynı anda iki helikopterin uçtuğunu, birinin düştüğünü aktardı.

Olay sonrası bazı internet siteleri ile terör örgütüne yakın sosyal medya hesaplarında "Irak'ın kuzeyinde Türk Silahlı Kuvvetlerine helikopterin düştüğü" iddiaları servis edilmişti. Milli Savunma Bakanlığı, iddianın tamamen gerçek dışı olduğunu, TSK'ya ait o bölgede helikopter uçuşunun bulunmadığını bildirmişti.

Öte yandan düşen Eurocopter AS350 tipi helikopter, Fransa tarafından üretiliyor. ABD ordusu tarafından sıklıkla kullanılıyor. İngiltere, Fransa ve Avustralya ordularının da bu helikopteri kullandığı belirtiliyor.

# msb # Milli Savunma Bakanlığı # helikopter