Kılıçdaroğlu mahkemeleri hedef aldı

Partisinin TBMM Grup Toplantısında CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Osman Kavala kararına tepki gösterdi. Mahkemeleri ''kurgulanmış mahkemeler'' olarak nitelendiren Kılıçdaroğlu, ''Talimatla aldıkları kararların altına imza atıyorlar'' dedi.

Kılıçdaroğlu mahkemeleri hedef aldı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin TBMM Grup Toplantısında konuştu. Mahkemenin verdiği Osman Kavala kararını hatırlatan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

- Gezi Kararı açıklandı. Kurgulanmış mahkemelerden adalet çıkmaz. Burada görev alan hakimlerin bir kısmı zaten önceden kararlarını vermişti. Verdikleri kararlar kendi özgür iradeleri ile verdikleri kararlar değil. Talimatla aldıkları kararların altına imza atıyorlar. Bu tür mahkemelerle yeni karşılaşmıyoruz. Demokrasi tarihimize baktığımızda bu tür mahkemeleri çok gördük. Bu ülkenin genelkurmay başkanının bile terörist olarak kurgulanmış mahkemelerden hapse atıldığını da gördük. Gezi nedir? Bizim demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir aslında. Baskıya isyandır. ‘Doğayı koruyalım' diyor gençler. Osman Kavala, daha önce beraat ettiği bir davadan müebbet hapse mahkum oldu. Çünkü yargı bağımsız değil.

Kılıçdaroğlu, iktidarı 5'li çetenin iktidarı olmakla itham etti:

- Karanlığa mahkum edilen milyonların sesini dile getirmek istiyorum. Karanlığa mahkum edilen çocuklarımız dolayısıyla öfkeliyim. Ey saray sesimi duyuyor musun? Hiç kimse olarak gördüklerinin, karanlık ışıksız evlerinden sesleniyorum. Evsiz, yurtsuz, aç bıraktığın bebeklerini ağladığını duyuyor musun?

''Ben o yoksulluğa mahkum edilen çocuklar için mücadele edeceğim. Ya bana katılın ya da şu anda yolumdan çekilin.'' ifadelerini kullanan Kılıçdaroğlu, ''Ülkeyi kaçak sığınmacılarla dolduranlarla kavga edeceğiz. 5 paraya vatandaşlığı satanlarla kavga edeceğiz. Ülkede milyonların elektriğini kesen çetelerle kavga edeceğiz. Bu kiralarla, bu enflasyonla kavga edeceğiz. Uyuşturucu baronlarıyla iş tutanlarla kavga edeceğiz'' diye konuştu.

# chp # terörist # tbmm # kılıçdaroğlu # yargı # osman kavala # iktidar