Vatan Partisi'nden ilk asgari ücret açıklaması

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, asgari ücretin net 5 bin 500 TL olarak ilan edilmesinin ardından açıklama yaptı. Karanlık, "Asgari ücret 6 ay önce 4 bin 253 TL idi, altı ay sonra kaç lira olacak, ne hükümet, ne TÜRK-İŞ hiç kimse bilemez." dedi. Karanlık, komşu ve dost ülkelerle güçlü ittifaklar kurularak ekonomik sorunların üstesinden gelinebileceğinin altını çizdi. NATO ve ABD karşısında dizleri titreyenlerin komşu ülkelerin güvenini kazanamayacağını belirtti.

Vatan Partisi'nden ilk asgari ücret açıklaması

Vatan Partisi İşçi Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, asgari ücretin net 5 bin 500 TL olarak ilan edilmesinin ardından açıklama yaptı. Karanlık, " Asgari ücret 6 ay önce 4 bin 253 TL idi, altı ay sonra kaç lira olacak, ne hükümet, ne TÜRK-İŞ hiç kimse bilemez." dedi. Karanlık, komşu ve dost ülkelerle güçlü ittifaklar kurularak ekonomik sorunların üstesinden gelinebileceğinin altını çizdi. NATO ve ABD karşısında dizleri titreyenlerin komşu ülkelerin güvenini kazanamayacağını belirtti.

Karanlık, şunları söyledi:

- Asgari ücret 5500 lira oldu. Altı ay önce 4253 lira idi, altı ay sonra kaç lira olacak, ne hükümet, ne TÜRK-İŞ hiç kimse bilemez. İyi niyetle de olsa böyle soluk soluğa enflasyonun peşinde koşturmak çare değildir. Çözüm Üretim Devrimindedir. Tasarruftadır, yatırımdadır, istihdamın ve üretimin artırılmasındadır. Çiftçiye ucuz mazot, ucuz girdi ve değerinde ürün alımındadır. Ucuz enerji tedarikindedir. Bu da İran'la Rusya ile, Azerbaycan gibi komşu ve dost ülkelerle güçlü ittifak kurmaktan geçer. NATO ve ABD karşısında dizleri titreyenler, potansiyel müttefiklerin güvenini kazanamaz. Çözüm Vatan Partisi'nin merkezinde olacağı Üretenlerin Milli Hükümetindedir.
Vatan Partisi olarak halkımızdan yetki istiyoruz.
# abd # rusya # açıklama # vatan partisi # türk # Doğu Perinçek # nato # Asgari ücret # işçi # sendika # Partisi # hüseyin karanlık