İsveç destekli FETÖ medyası: Nordik Monitör

İsveç merkezli Nordic Monitor adlı internet sitesi, firari FETÖ'cü Abdullah Bozkurt tarafından kuruldu. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Avrupa'ya kaçan FETÖ'cülerin Türkiye karşıtı propagandasını yürütüyor. Resmi kurumlardan sızdırdığı çeşitli rapor ve belgeleri yayınlamasıyla biliniyor.

İsveç destekli FETÖ medyası: Nordik Monitör

Öncelikle Nordic Monitor internet sitesi ve genelde sitede Türkiye aleyhinde haberler yapan Abdullah Bozkurt hakkında da birkaç bilgi vermek gerekiyor. Nordic Monitor haber sitesi İsveç’te FETÖ’cülerin kurduğu Nordic Araştırma ve İzleme Ağı (Nordic Research Monitoring Network) isimli bir paravan Sivil Toplum Kuruluşuna bağlı. Sivil toplum kuruluşunun adresinde bulunan ‘Biz kimiz’ bölümünde kendilerini “Nordic Araştırma ve İzleme Ağı (Nordic Monitor), kıdemli gazeteciler, güvenlik uzmanları ve araştırmacılardan oluşan bir grup profesyonel tarafından yönetilmektedir. Ağ aşağıdakiler tarafından yönetilir ve koordine edilir” diye tanıtıyorlar. Yöneticiler Abdullah Bozkurt, Levent Kenez ve Murat Çetiner isimli üç FETÖ firarisinden oluşuyor.

Genel Merkezi geçtiğimiz günlerde FETÖ ve PKK terörüne karşı tavır alacağı beyanında bulunan İsveç'te bulunuyor.

KURUCUSU FETÖ FİRARİSİ ABDULLAH BOZKURT

Daily Sabah’ın verdiği habere göre, Bozkurt halen bir çok konularda İsveç makamlarından lojistik destek alıyor.  Bu destek, bir süredir İsveç'te yaşayan ve Avrupa Türk Demokratlar Birliği (UETD) Stockholm Kadın Kolları Başkanı Gülsen Çiğel tarafından da doğrulandı. Bozkurt'un İsveç'te Stockholm Özgürlük Merkezi (SDF) adında bir düşünce kuruluşu açtığını belirten Çiğel, "15 Temmuz'daki kanlı darbeden FETÖ'nün sorumlu olmadığına İsveç kamuoyunu yalan haberlerle inandırmaya çalışıyor. Bu kurumun arkasında İsveçliler vardı. Bu yalanları ortaya çıkardığımız için bizimle dalga geçiyorlar." Çiğel aynı zamanda "Abdullah Bozkurt'un Türkiye'den kaçarak İsveç'e geldiğini biliyorum" diye ekledi.

# türkiye # fetö # pkk # pyd # isveç # türk # avrupa # nato # Temmuz # medya