Rus kozmonotlar uzayda hangi bayrağı açtı?

Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki Rus kozmonotlar Rusya’nın Donbass bölgesindeki Luhansk'ı tamamen özgürleştirmesini kutladı.

Rus kozmonotlar uzayda hangi bayrağı açtı?

Rus uzay ajansı Roscosmos, Moskova’nın Luhansk bölgesini tamamen özgürleştirmesini  ‘Dünya’da ve uzayda kutlanmaya değer bir kurtuluş günü’ olarak nitelendirdi.

Ajans, kozmonotlar Oleg Artemyev, Denis Matveev ve Sergei Korsakov’un,   Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’nin bayraklarını kaldırırken çekilmiş fotoğraflarını yayınladı.

Roscosmos tarafından Telegram üzerinden yapılan açıklamada, “Bu uzun zamandır beklenen, işgal altındaki Luhansk bölgelerindeki insanların sekiz yıldır beklediği bir gün” denildi.

Rusya dün yaptığı açıklamada, Rus, son büyük şehir Lısıçansk’ı ele geçirdikten sonra Luhansk bölgesi üzerinde tam kontrole sahip olduğunu duyurdu.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # saldırı # nato # batı # Biden # moskova # son # Zelenskiy # üs # Donetsk # Zelenski # Luhansk # Donetsk Halk Cumhuriyeti # Russia # nato provocation # nato agression # ukraine # uk