Çin NATO'nun özür dilemesini istedi

İRNA haber ajansına göre, Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Ljian, Sırbistan'ın NATO'nun Yugoslavya'daki savaşta NATO'nun gerçekleştirdiği bombalamalardan dolayı özür dilemesi gerektiğine ilişkin son dönemdeki tutumlarına atıfta bulunarak şunları söyledi: ''NATO sadece Sırbistan'dan değil, Afganistan'dan da, Irak, Suriye, Libya vs. de özür dilemeli.''

Çin NATO'nun özür dilemesini istedi

Sırbistan İçişleri Bakanı'nın son açıklamalarıyla ilgili olarak Ljian, "Bu Sırp yetkili iyi konuştu ve sözleri birçok ülkenin sözüdür" dedi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, konuşmasının bir bölümünde, Kosova'da NATO liderliğindeki savaşı, Suriye, Libya ve Suriye'ye müdahaleyi ve yirmi yıldır Afganistan'ın işgalini  eleştirdi. en az 900.000 insanı öldürmekle suçladı.

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Ljian, kendilerine dönük suçlamaları kabul etmeyerek “Çin bu zamana kadar hiçbir ülkeyi işgal etmedi, vekâlet savaşı başlatmadı ve askeri bloklara katılmadı.” dedi. Dünya barış ve istikrarına dönük meydan okumanın esas olarak NATO’dan geldiğini vurgulayan Çinli diplomat “NATO bölgesel savunma örgütü olduğunu iddia ediyor ancak yeni alanlarda ilerlemeye çalışıyor ve çeşitli ülkelerde savaş başlatıyor.” diye ekledi.

# türkiye # rusya # suriye # çin # isveç # nato # dünya # ab # son # Sırbistan # Kosova # sırp # finlandiya