6 il için sarı uyarı: İşte o iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan sarı uyarıya göre, Orta ve Doğu Karadeniz'in kıyı kesimlerinde gök gürültülü sağanak bekleniyor.

6 il için sarı uyarı: İşte o iller

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre yurdun kuzey ve iç kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu, Erzincan ve  Ardahan çevreleri, Hatay'ın kıyı kesimleri ile Akdeniz'in Toroslar mevkiinin yerel olmak üzere aralıklı  sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların, OrduGiresun ve Trabzon çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2), Rize il geneli ve Artvin kıyılarında yer yer çok kuvvetli (40-75 kg/m2) olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ani sel, su baskını, heyelan, yıldırım, dolu yağışı,  yağış anında kısa süreli kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

"6 İL İÇİN SARI UYARI"

Öte yandan, kuvvetli yağış beklenen Artvin, Giresun, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon için sarı kodlu uyarı yapıldı. Hava sıcaklıklarının iç ve batı bölgelerde mevsim normallerinin altında, doğu bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

# ordu # trabzon # sağanak # yağış # giresun # hatay # Erzincan # karadeniz # ardahan # rize # marmara # akdeniz # iç anadolu # artvin # sel # Yıldırım # son # heyelan # dolu # su baskını # toroslar