Putin Hamaney ile görüştü: İşte ayrıntılar

İran'da düzenlenecek Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı'na katılmak üzere başkent Tahran'a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran lideri Ali Hamaney ile bir araya geldi.

Putin Hamaney ile görüştü: İşte ayrıntılar

İran'da düzenlenecek Astana formatında Yedinci Üçlü Zirve Toplantısı'na katılmak üzere başkent Tahran'a gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran lideri Ali Hamaney ile bir araya geldi. Rusya Devlet Başkanı Putin'in öne çıkan başlıkları şu şekilde:

- Hiç kimse savaştan yana değil ve sıradan insanların hayatını kaybetmesi büyük bir trajedi ama Batı'nın davranışı bize tepki vermekten başka çare bırakmadı.- 
- Bazı Avrupa ülkeleri, Ukrayna'nın NATO üyeliğine karşı olduğumuzu söyledi, ancak bizler, egemenlik ve bağımsızlıktan yoksun olduklarını gösteren Amerikan baskısı altında kabul ettik.
- General Soleimani suikastı, Amerikalıların kötülüklerinin bir başka örneğidir, Batı'nın Rusya'ya yönelik yaptırımları Batı'ya zarar verir ve sonuç, petrol fiyatlarındaki artış ve gıda arzı krizi gibi sorunlardır.
- Rusya ve İran, iki ülke arasındaki ilişkilerde ulusal para birimlerini kullanmanın yeni yollarını tasarlıyor.
- Fırat'ın doğusundaki bölge Suriye askeri güçlerinin kontrolü altında olmalıdır.
- İran ve Rusya, Suriye'de terörle ortak mücadele ediyor ve askeri alanda da iki ülke arasında işbirliğini, Çin ile üçlü işbirliğini ve manevraları geliştirmeye çalışıyoruz.
# rusya # Ukrayna # iran # Putin # suriye # hamaney # Avrasya # tahran # zirve