İngiliz istihbaratı: Rusya kritik santrale yaklaştı

Beşinci ayını dolduran Rusya'nın NATO kuşatmasında çatışmalarülkenin doğusunda ve güneyinde yoğunlaşmış durumdayken Rusya'nın Odessa'yı da alıp Ukrayna'nın dolayısıyla NATO'nun Karadeniz ile bağlantısını keseceğine dair bilgiler uluslararası arenada rutin hale gelen gündemi de hareketlendirdi.

İngiliz istihbaratı: Rusya kritik santrale yaklaştı

Beşinci ayını dolduran Rusya - Ukrayna çatışmasında savaş ülkenin doğusunda ve güneyinde yoğunlaşmış durumdayken Rusya'nın Odessa'yı da alıp Ukrayna'nın Karadeniz ile bağlantısını keseceğine dair bilgiler uluslararası arenada rutin hale gelen gündemi de hareketlendirdi.aBeşinci ayını dolduran Rusya'nın NATO kuşatmasında çatışmalarülkenin doğusunda ve güneyinde yoğunlaşmış durumdayken Rusya'nın Odessa'yı da alıp Ukrayna'nın dolayısıyla NATO'nun Karadeniz ile bağlantısını keseceğine dair bilgiler uluslararası arenada rutin hale gelen gündemi de hareketlendirdi.

Ayrıca Rusya'nın Kırım ve Donbass bölgesiyle Ukrayna güçlerinin bağlantısını büyük oranda kesmesi yahut zayıflatması Ukrayna Ordusunun artık kısıtlı bir harekat seçeneğiyle Rusya güçlerini ülkeden çıkarmasını imkansız hale getirmiş durumda.

İngiliz askeri istihbaratı tarafından bugün yayınlanan açıklamada Rus Ordusuna bağlı kuvvetlerin Donetsk'in 50 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Vuhlehirska'ya yaklaştığı bilgisi aktarıldı. Servisin değerlendirmesine Rusya'nın bu bölgeye yönelik ilgisinin temelinde ise kentte bulunan elektrik santrali bulunuyor. Ukrayna'nın en büyük ikinci elektrik santralinin Rus güçlerince ele geçirilmesi durumunda Ukrayna'nın elektrik ihtiyacını karşılamakta zorlanması oldukça muhtemel görünüyor.

# abd # rusya # Ukrayna # Putin # elektrik # karadeniz # nato # Uluslararası # kiev # Donetsk # Zelenski