Soma/Eynez'de özelleştirmeye Hayır! Çözüm: Yatırım, Üretim ve İstihdam

Vatan Partisi İşçi-Sendika Bürosu Başkanı Hüseyin Karanlık, Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Ege Linyit İşletmesi bünyesinde yer alan Soma Eynez Açık Alan Havzasının özel şirkete devredilmesine ilişkin açıklama yaptı.

Soma/Eynez'de özelleştirmeye Hayır! Çözüm: Yatırım, Üretim ve İstihdam

Karanlık’ın açıklaması şu şekilde:

- Özelleştirmeye karşı direnen Soma Eynez işçilerini selamlıyoruz.
- Türkiye Kömür İşletmelerine bağlı Ege Linyit İşletmesi bünyesinde yer alan Eynez Açık Alan Havzasının özel şirkete devredilmesine karşı nöbete başlayan ve Ankara'ya yürüyüşe geçen Soma maden emekçileriyle omuz omuzayız.
- İşçilerimizin ve Türkiye Maden İşçileri Sendikası (Maden-İş) yöneticilerimizin saptadığı gibi, kömürde özelleştirme demek, enerjide pahalılık demek sonuç olarak hayat pahalılığı demek. İşçilerimizin nöbet sloganı her şeyi özetliyor: Kömür vatandır, vatan satılmaz!
- Partimizin ve işçilerin talebi açık: Eynez Havzasının özel sektöre devri bir an önce geri alınmalıdır. Özelleştirme yerine yatırım, üretim ve ilave istihdamla, nitelikli kömüre sahip bu havza ayağa kaldırılmalıdır. Hep birlikte başarıya ulaşacağız.
# ankara # türkiye # vatan partisi # özelleştirme # maden # soma # üretim # işçi # sendika # maden işçisi # eynez # Türkiye Kömür İşletmeleri