Soylu'dan cemevi kışkırtmasına karşı birlik vurgusu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'da cemevlerine yapılan saldırıya ilişkin yeni açıklama yaptı. Toplumun tüm kesimleri tarafından saldırının kınandığını belirten Soylu, "Planlı provokasyon, milletimizin birlik duvarına çarptı" dedi. Soruşturmanın derinleştirildiğini ifade eden Soylu, yeni gözaltıların yapıldığını bildirdi.

Soylu'dan cemevi kışkırtmasına karşı birlik vurgusu

Ankara'da Mamak ve Çankaya ilçelerinde cemevlerine yapılan saldırı tartışılıyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, saldırıyla ilgili yeni açıklamalar yaptı. Muharrem Ayı'nın birinci gününde yapılan saldırıları provokasyon olarak değerlendiren Soylu, "Eski Türkiye'den farklı olarak, bu planlı provokasyonun faili meçhul kalmadı" dedi.

Soylu, açıklamasında "Toplumumuzun tüm kesimleri tarafından lanetle karşılanan bu planlı provokasyon, milletimizin birlik duvarına çarptı" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan, saldırıya ilişkin soruşturmanın devam ettiğini de belirtti. Soylu, "Yeni gözaltılar yapılmış ve eski Türkiye'nin ayak izlerine rastlanılmıştır. Elde edilen tüm bilgiler, yargıya intikal ettirilerek birliğimizi hedef alan bu planlı provokasyon en ağır şekilde cezalandırılacaktır" dedi.

# ankara # türkiye # süleyman soylu # hedef # soylu # İçişleri Bakanı # bakan # çankaya # mamak # cemevi # Muharrem Ayı