İsrail ile İslami Cihad arasında ateşkes anlaşması

İsrail’in saldırılarına hedef olan Gazze’de ateşkes başladı. Filistin İslami Cihat Örgütü Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, “İsrail anlaşmaya uymazsa yeniden savaşacağız” diyerek, Tel Aviv’i uyardı. İsrail’in Gazze’ye yönelik 3 gün süren saldırılarında 15’i çocuk 44 Filistinli yaşamını yitirdi.

İsrail ile İslami Cihad arasında ateşkes anlaşması

İsrail ile Filistin arasında Mısır arabulucu oldu; Gazze’de ataşkes yerel saatle 23.30'dan itibaren başladı.

Ateşkes anlaşmasına göre, İsrail, tutukladığı İslami Cihad Hareketi Lideri lideri Bassam Al-Saadi ve Halil Awadeh'i serbest bırakacak. Gazze’ye tüm geçişler yeniden açılacak ve yakıt tedarikinin yeniden başlayacak. Gazze’deki İsrail ablukası azaltılacak..

Gazze’de 3 gün süren İsrail saldırılarında 15’i çocuk 44 kişi yaşamanı yitirdi. Ateşkesin başlamasının ardından konuşan İslami Cihat Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahhale, Tel Aviv'i uyardı. “İsrail anlaşmaya uymazsa ateşkesi geçersiz sayacağız ve yeniden savaşacağız” ifadelerini kullandı.

Filistin direnişinin İsrail karşısında büyük bir zafer kazandığını söyleyen Nahhale, “50 saatlik savaş boyunca, İsrail güçleri Gazze'de bir metre dahi ilerleyemedi. Filistin, düşmana karşı destan yarattı.” Dedi.

Filistin Direnişi, "Meydanların Birliği" sloganıyla cepheleri birleştirmiş, İsrail’in saldırılarına karşı güç birliği yapmıştı. İslami Cihat Genel Sekreteri Nahhale, Hamas ve tüm Filistin direniş hareketleriyle temas halinde olmaya devam edeceklerini vurguladı. “Düşman ittifakımızı ayıramayacak.” İfadelerini kullandı.

Bir açıklama da Kudüs Tugayları'ndan geldi. Kudüs Tugayları Sözcüsü Ebu Hamza, ”Meydanda olmamızı gerektiren her yer ve zamanda mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ateşkesin başlamasının ardından Filistinliler, zafer kutlamaları yaptı. Sokağa dökülen halk ellerinde Filistin bayrağı ve İslami Cihad Hareketi'nin flamalarını taşıdı.

# açıklama # saldırı # israil # filistin # Kudüs # hamas # gazze # islami cihat # İslami Cihad