RADAR Sistemi nedir? RADAR Sistemi nasıl çalışıyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, motorlu araç sektöründe haksız fiyat artışına sebep olan 100 bin mükellefin Bakanlığın "RADAR" sistemine takıldığını açıkladı. RADAR Sistemi nedir? Kimler RADAR Sistemi'ne takıldı?

RADAR Sistemi nedir? RADAR Sistemi nasıl çalışıyor?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı yazılı açıklama ile Hazine ve Maliye Bakanlığı Risk Analizi Genel Müdürlüğünün araç sektörünü olumsuz etkileyenler için harekete geçtiğini duyurdu.

Bakan Nebati, motorlu araç sektöründe haksız fiyat artışına sebep olan 100 bin mükellefin Bakanlığın "RADAR" sistemine takıldığını bildirdi.

RADAR SİSTEMİ NEDİR? RADAR SİSTEMİ NASIL ÇALIŞIR?

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin açıklamasının ardından RADAR Sistemi'nin ne olduğu araştırılmaya başladı. Peki Hazine ve Maliye Bakanlığının RADAR Sistemi nedir? RADAR Sistemi nasıl çalışır?

Risk Analizi Değerlendirme ve Araştırma (RADAR) Sistemi, vergisel işlemlerde uzaktan denetim ve risk bazlı incelemelerin yaygınlaştırılması için kuruldu. Farklı veri kaynaklarından edinilen bilgiler RADAR sisteminde toplanıyor, risk senaryoları oluşturuluyor ve modelleme yapılıyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığının RADAR Sistemi sayesinde mali ve finansal verilerin sistemsel ve detaylı analizleri gerçekleştiriliyor. RADAR Sistemi ile araç alım satımı da mercek altına alınıyor.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, gayrimenkul sektöründe olduğu gibi araç sektöründe de suni fiyat artışı yaparak arz- talep dengesini bozanlara fırsat vermeyeceklerinin altını çizerek, "Bu kapsamda, mükellefiyet kaydı bulunmadan belli bir sayının üzerinde araç alım satımı yapan, ikinci el araç piyasasında fahiş fiyat artışlarına ve kayıt dışı ekonomi oluşmasına sebebiyet veren 100 bin mükellef Bakanlığımızın RADAR’ına takıldı." ifadelerini kullanmıştı.

# bakanlık # talep # ikinci el araç # nureddin nebati # RADAR sistemi