ABD'den tehlikeli kışkırtma

Güney Kore, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti'ne karşı ABD ile son yıllardaki en büyük ortak askeri eğitim tatbikatının gelecek hafta başlayacağını açıkladı.

ABD'den tehlikeli kışkırtma

Güney Kore ordusundan yapılan açıklamaya göre, "Ulchi Özgürlük Kalkanı" adı verilen müttefiklerin yaz tatbikatı, 22 Ağustos-1 Eylül döneminde gerçekleştirilecek.

Tatbikatta, savaş uçakları, deniz zırhlıları, tankların yanı sıra binlerce asker yer alacak.

İlk 4 gününde sivil savunma eğitiminin verileceği tatbikatta, ortak saldırı ve cepheye ikmal eğitimleri yapılacak.

İnsansız hava araçları ve yeni nesil savaş teknolojilerinin kullanımı da eğitim başlıkları arasında yer alırken, liman, havaalanları ve sanayi bölgelerine yönelik saldırılarda asker sivil destekli savunma eğitimleri de verilecek.

"KORE DEMOKRATİK HALK CUMHURİYETİ'NİN TATBİKATA TEPKİ GÖSTERMESİ BEKLENİYOR"

ABD Savunma Bakanlığı, ABD, Güney Kore ve Japon donanmalarının 8-14 Ağustos'ta Hawaii kıyılarında füze uyarı, balistik füze arama ve izleme tatbikatlarına katıldığını, bunun üç taraflı iş birliğini ilerletmeyi amaçladığını iddia etti.

Güney Kore ve ABD, "Ulchi Özgürlük Kalkanı" tatbikatını savunma talimi olarak nitelendirse de KDHC tarafından bu tatbikatlar bir "işgal provası" ve "kuşatma hamlesi" olarak değerlendirildiği için tepki gösteriliyor.

Kuzey Kore, bu yıl yeni füze denemeleri yapmaya başlamıştı.

Pyongyang'ın bilinen yedinci nükleer denemesinin hazırlıklarını tamamladığına dair bilgiler de gelen haberler arasında.

# abd # Ağustos # tepki # ilk # kore demokratik halk cumhuriyeti # kore demokratik halk cumhuriyeti sosyalist anayasası # kuzey kore demokratik halk cumhuriyeti # kore demokratik halk cumhuriyeti anayasası