TOGG'un açılımı nedir?

Yerli otomobil TOGG için geri sayım başladı. Kasım 2017'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması ile faaliyete girmeye başladı. Peki son günlerde sıkça duyulan TOGG kelimesinin açılımı nedir?

TOGG'un açılımı nedir?

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu kısaca  TOGG, Türkiye merkezli bir otomobil üretici şirkettir. İlk otomobilin 2022 yılı sonunda seri üretime hazır hale geleceği açıklandı. 

TOGG'un açılımı nedir? - Resim : 1

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) ile bir Çin şirketi olan Farasis’in ortaklığında kurulan SIRO, Gemlik’te batarya hücresi ve modül üretimi tesisi kuracak.

TOGG ve Farasis ortaklığında SIRO, 15 gigawatt saatlik batarya hücresi ve modül üretimi yapacak. Gemlik’teki fabrikada otomotiv ve otomotiv dışı uygulamalarda enerji depolama çözümleri geliştirecek.

TOGG'un açılımı nedir? - Resim : 2

# türkiye # çin # üretici # ilk # togg # 2022 # togg fiyat # togg fabrikası # togg araba # togg fiyat listesi # togg açılımı # togg araba fiyatları # togg anlamı # togg ne zaman çıkacak # togg fabrika # togg sedan # TOGG özellikleri # togg satış fiyatı # togg kaç tl # togg açılımı nedir # togg araba modelleri