NATO'dan Sırbistan-Kosova uyarısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic ile düzenlediği ortak basın toplantısında, Sırbistan-Kosova arasındaki gerilime değinerek, “İstikrar tehlikeye girerse KFOR müdahaleye hazır” dedi.

NATO'dan Sırbistan-Kosova uyarısı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan NATO Karargahı'nda Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic ve Kosova Başbakanı Albin Kurti ile ayrı ayrı bir araya gelerek, Sırbistan-Kosova arasındaki gerilimi görüştü.

Cumhurbaşkanı Vucic ile görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyen Stoltenberg, “Tüm tarafları itidal göstermeye ve şiddetten kaçınmaya çağırıyorum. NATO sahadaki durumu yakından izlemeye devam ediyor” ifadelerini kullanarak, "KFOR barışı koruma misyonumuz BM görevine odaklanmaya devam ediyor. İstikrar tehlikeye girerse, KFOR müdahaleye hazır. Tüm Kosova halkı için güvenli, emniyetli bir ortam ve hareket özgürlüğü sağlamak için gerekli her türlü önlemi alacak bölgedeki farklılıkları çözmenin tek yolu yapıcı diyalogdur” dedi.
AB nezdindeki Belgrad-Priştine diyaloğunun tüm tarafların haklarına saygılı bir çözüm bulma platformu olduğunu aktaran Stoltenberg, “Tüm tarafları iyi niyetle çalışmaya davet ediyorum. Esneklik göstermek ve yapıcı olmak için” ifadelerini kullandı.

# cumhurbaşkanı # nato # Belçika # stoltenberg # Sırbistan # Kosova # vucic # kfor