Mehmet Yalçınkaya kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte Mehmet Yalçınkaya'nın hayatı

MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapan Mehmet Yalçınkaya, yıllar önce Yemekteyiz programına katıldığı görüntülerin ortaya çıkmasıyla bir kez daha sosyal medyanın gündemine geldi. Peki MasterChef jürisi Mehmet Yalçınkaya kimdir? Mehmet Yalçınkaya kaç yaşındadır ve aslen nerelidir? İşte Mehmet Yalçınkaya hakkında her şey...

Mehmet Yalçınkaya kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte Mehmet Yalçınkaya'nın hayatı

MasterChef Türkiye, televizyon programları arasında yakaladığı reyting ve oluşturduğu hayran kitlesi ile hatrı sayılır bir yerde.

Yarışmanın jüri üyelerinden Mehmet Yalçınkaya da yarışmayla adını geniş kitlelere duyurmuş ve sevilen şeflerden biri olmuştur.

Mehmet Yalçınkaya son günlerde ise geçmişte katıldığı Yemekteyiz yarışmasıyla yeniden sosyal medyanın gündemine geldi.

MEHMET ŞEF YEMEKTEYİZ'E Mİ KATILDI?

MasterChef jürilerinden Mehmet Yalçınkaya Yalçınkaya, 2011 yılında yayınlanan Yemekteyiz'in 'Şefler' bölümüne katılıdı. Kısa sürede büyük ilgi gören görüntüler şefin hayranları tarafından çok konuşuldu. Şefin değişimi sosyal medyanın en çok ilgi çeken konularından biri oldu.

Mehmet Yalçınkaya kimdir? Kaç yaşında? Nereli? İşte Mehmet Yalçınkaya'nın hayatı - Resim : 1

MEHMET YALÇINKAYA KİMDİR?

Türk aşçı ve şef Mehmet Yalçınkaya, 21 Ocak 1974'te Bolu'da doğdu. Fransa, İtalya, Katar, Almanya ve Yunanistan'da gastronomi ve mutfak koordinatörlüğü yaptı. 2004'te İstanbul Yemek Akademisinde insan anatomisi ve sindirim sistemi üzerine eğitim aldı. 2005'te Amerika’nın ünlü gurme dergisi "CULINARY"de Trend Chef olarak biyografisi ve spesiyalleri yayımlandı.

2008'de Almanya'da dört yılda bir yapılan IKA/Olympiade der Köche A kategorisinde dünya üçüncüsü oldu. Türk mutfağı ile ilgili çeşitli fuar, festival ve yarışmalarda madalya, şilt ve sertifikalar kazandı.

Farklı tatların buluşması olan “Fusion Mutfak” akımını yapmış olduğu çalışmalar sonucu Türkiye’de ilk uygulayan şeflerden birisi oldu. 2012'de Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Direktörü olarak Dünya Aşçılar Olimpiyatlarında dünya ikincisi oldu. 2018'den beri MasterChef Türkiye'de jürilik yapmaktadır. Ayrıca Exxen'de yayınlanan MasterChef Junior'da sunuculuk yapmaktadır.

# istanbul # türkiye # amerika # türk # eğitim # ilk # TV8 # son # çok # yemekteyiz # Acun Medya # exxen # mehmet yalçınkaya kimdir # masterchef mehmet yalçınkaya # mehmet şef haberleri