Darya Dugin Platonova'ya hain suikast

Rus siyaset bilimci ve strateji uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı, siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugin, uğradığı hain suikast sonucu hayatını kaybetti. Aracına patlayıcı yerleştirilerek öldürülen Darya Dugin 30 yaşındaydı.

Darya Dugin Platonova'ya hain suikast

Rus haber ajansı Tass'ın haberine göre, Rus siyaset bilimci ve strateji uzmanı Aleksandr Dugin'in kızı, siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugin suikaste uğradı.

Toyota Land Cruiser marka aracına muhtemel bir patlayıcının yerleştirilerek gerçekleştirildiği düşünülen suikast sonucu Darya Dugin hayatını kaybetti.

Yapılan açıklamada saldırının, Bolshiye Vyazemy köyü yakınlarındaki Odintsovo bölgesinde 20 Ağustos Cumartesi akşamı saat 21.00 sularında gerçekleştiği belirtildi. Ölen kişinin kimliğinin de belirlendiği ifade edilirken bu kişinin siyaset bilimci ve gazeteci Darya Dugin olduğu kaydedildi.

Haberde, adli tıp uzmanları, müfettişler ve patlayıcı mühendisliği uzmanlarının olay yerini incelemeye devam ettiğinin altı çizildi. Müfettişlerin ayrıca, Darya Dugin'in öldürülmesiyle ilgili olarak ''Tehlikeli bir yöntemle işlenen cinayet'' maddesi uyarında ceza davası açtıkları bildirildi.

Rus Horizon Sosyal Hareketi'nin Başkanı ve Darya Dugin'i tanıyan kişi Andrey Krasnov, Rus haber ajansı Tass'a ölen kişinin Darya Dugin olduğunu doğruladı.

1992 yılında dünyaya gelen Darya Dugin, 30 yaşındaydı. Dugin, Lomonosov Moskova Devlet Üniversitesi Felsefe Bölümü'nden mezun oldu.

DARYA DUGİN PLATONOVA KİMDİR? HABERİ İÇİN TIKLAYIN

# Ağustos # suikast # dugin # aleksandr dugin # Darya Dugin kimdir # Darya Dugin neden öldürüldü # Darya Dugin son dakika # Darya Dugin haberleri # Darya Dugin Platonova