ABD Suriye'deki saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM), Suriye'nin kuzeydoğusundaki üslerine yönelik akşam saatlerinde yapılan saldırıyla ilgili bir açıklama yaptı. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı saldırının ardında İran'ın olduğunu açıkladı.

ABD Suriye'deki saldırıdan İran'ı sorumlu tuttu

CENTCOM'dan yapılan yazılı açıklamada, incelemeler sonucu saldırıda yer alan 2 ya da 3 İran destekli militanın öldürüldüğü sonucuna varıldığı öne sürüldü. Açıklamada, ilk saldırının Suriye yerel saati ile dün 19.20'de yapıldığı bilgisi verildi. Bunun ardından Deyrizor'daki Ömer petrol sahası içinde bulunan "Green Village" (Yeşilköy) adlı üsse art arda roketler düştüğü ve buradaki ABD'li askerlerin hafif yaralandığı belirtildi.

Saldırılara ABD askerlerinin helikopterlerle karşılık verdiği belirtilen açıklamada, "ABD, İran ile çatışma peşinde değil ancak halkımızı korumak ve savunmak için gerekli adımları atmayı sürdüreceğiz." iddiasında bulundu.

Açıklamada görüşlerine yer verilen CENTCOM Komutanı General Erik Kurilla ise, "Konuyu yakından takip ediyoruz. Bölgedeki tehditleri azaltmak için her türlü imkana sahibiz ve ABD askerlerini ve koalisyon birliklerini saldırılardan koruma konusunda kendimize güveniyoruz" ifadesini kullandı.

"ÜSSE 16 AĞUSTOS'TA SALDIRI OLMUŞTU"

Koalisyon güçleri 16 Ağustos'da yerel saatle 21.00 sularında Deyrizor'daki Yeşilköy adlı üsse konuşlu koalisyon güçlerine yönelik roketli saldırı olduğunu belirtmiş, CENTCOM ise 23 Ağustos'taki açıklamasında saldırıya karşılık olarak Suriye'de hava saldırısı düzenlendiğini duyurmuştu.

# abd # suriye # ABD Suriye # Ağustos # ilk # abd suriye operasyon # ABD Suriye savaşı