Trabzonspor’un eşleştiği Monaco hangi ligde? Monaco hangi ülkenin takımı?

Temsilcimiz Trabzonspor İstanbul'da düzenlenen UEFA Avrupa Ligi kura çekimi sonrasında H Grubu'nda Sırbistan'ın Kızılyıldız, Fransa'nın Monaco ve Macaristan'ın Ferencvaros takımlarıyla eşleşti.

Trabzonspor’un eşleştiği Monaco hangi ligde? Monaco hangi ülkenin takımı?

UEFA Avrupa Ligi grup kuraları Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan kura çekiminde belli oldu. Trabzonspor, H Grubu'nda Kızılyıldız, Monaco ve Ferencvaros ile eşleşti. Peki, Monaco nerenin takımı, hangi ülkenin?

MONACO TAKIMI

AS Monaco FC, Monako merkezli Fransız futbol kulübü. 1924 yılında kurulan AS Monaco, 2013-2014 sezonu itibarıyla Fransa'nın en üst düzey futbol ligi Ligue 1'de mücadele etmektedir. Maçlarını Fontvieille'de bulunan II. Louis Stadyumunda yapmaktadır.

Monako Prensliği'nin UEFA'ya üyeliği olmaması nedeniyle Fransa futbol liginde bulunmakta olup, Fransız kulübü olarak kabul edilmektedir.

AS Monaco, kazanmış olduğu 8 lig şampiyonluğu ve 5 Coupe de France ile Fransa'nın en başarılı futbol kulüplerinden birisidir. Kulüp, 1992'de UEFA Kupa Galipleri Kupası'nda, 2004'te ise Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı göstermiştir.

AS Monaco'nun geleneksel renkleri kırmızı ve beyazdır. Kulüp aynı zamanda Avrupa Kulüpler Birliği üyesidir. 

Rybolovlev'in finansal desteği ile kulüp 2013-14 sezonu için Radamel Falcao, João Moutinho, James Rodríguez ve Ricardo Carvalho dahil olmak üzere birçok üst düzey oyuncu transferi gerçekleştirdi.

# UEFA # Trabzonspor # avrupa # Monaco # kızılyıldız # Ferencvaros # UEFA eşleşmeler