Rezerv Lig iptal mi edilecek? Rezerv Lig kaldırılacak mı?

Futbol kulüplerinin yoğun ısrarları sonucu hayata geçirilen ve oynamayan futbolcuların değerlendirilmesini amaçlayan Rezerv Lig projesi ile ilgili şok eden bir gelişme yaşandı. Peki Rezerv Lig iptal mi edilecek? Rezerv Lig kaldırılacak mı? Rezerv Lig ne oldu? Rezerv Lig oynanıyor mu? İşte detaylar...

Rezerv Lig iptal mi edilecek? Rezerv Lig kaldırılacak mı?

Rezerv Lig, kulüplerin yoğun ısrarları sonucu hayata geçirilmiş ve oynamayan futbolcuların değerlendirilmesi amaçlanmıştı.

Kulüpler sezon başında altına imza atarak Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) başvurmuş ve Rezerv Lig'in kurulmasını istemişlerdi. Mehmet Büyükekşi, TFF Başkanı olduktan sonra kulüplerin istediği doğrultusunda Rezerv Lig kurulması için çalışmalara başladı. 30 Haziran'da da 19 Süper Lig takımının katılımıyla Rezerv Lig'i hayata geçirdi.

Kulüplerin ısrarlı talebiyle hayata geçirilen Rezerv Lig ile ilgili önemli gelişmeler yaşanıyor. Rezerv Lig'in kaldırılması gündeme geldi. Peki Rezerv Lig iptal mi edilecek? Rezerv Lig kaldırılacak mı? Rezerv Lig ne oldu? Rezerv Lig oynanıyor mu?

REZERV LİG İPTAL Mİ EDİLECEK? REZERV LİG KALDIRILACAK MI?

Kulüplerin ısrarlı talebiyle hayata geçirilen ve oynamayan futbolcuların değerlendirilmesi kapsamında, 19 Süper Lig takımından büyük çoğunluğunun altına imza atmasıyla kurulan ve 4 haftası oynanan Rezerv Lig'in kaldırılması gündemde.

Kulüpler Birliği Başkanı Ali Koç, tüm kulüplere yazı göndererek, “Rezerv Lig’in iptaline ilişkin görüşlerinizi acilen bildirin” dedi.

Ali Koç, gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verdi:

24 Ağustos 2022 Çarşamba günü gerçekleştirilen toplantıda Rezerv Lig organizasyonu ile alakalı olarak, her ne kadar daha önce birçok kulübümüz tarafından desteklenmiş ve TFF'ye talepte bulunulmuş ise de organizasyonun uygulamaya geçtiği günden bugüne ortaya çıkan finansal ve lojistik problemlerden dolayı toplantıya katılan kulüpler tarafından yeniden değerlendirilmesi talep edilmiştir. 3'te 2 çoğunluk sağlandığı taktirde Rezerv Lig uygulaması iptal edilerek ilerleyen sezonlar için TFF'ye başvurulacaktır. Bu doğrultuda Rezerv Lig'in iptal edilip edilmemesiyle alakalı görüşünüzün ivedilikle tarafımıza bildirilmesi hususunu hassasiyetinize rica ederiz.

Bu yazı sonrasında bazı kulüp başkanlarının özellikle mali konularda yaşanan problemler nedeniyle iptalden yana olduğu öğrenildi.

REZERV LİG KURALLARI NELER?

Rezerv Lig'de şampiyon olacak takıma 1 milyon TL, ikinci takıma 500 bin TL, üçüncü takıma 300 bin TL başarı ödülü verilecek. Maçlarda galibiyet primi 100 bin TL, beraberlik primi ise 50 bin TL olarak belirlendi.

Rezerv Lig'de il dışına çıkacak takımlara 50 bin TL deplasman yardımı yapılıyor. Lige katılmayan veya katılacağını bildirmesine rağmen ligden çekilen kulüplere 5 milyon TL ceza verilmesi öngörülüyor. Lige katılım göstermeyen veya ligden çekilen kulüplerden alınacak cezalar bir fona aktarılarak lige katılan kulüplere ödül olarak dağıtılıyor.

# türkiye # Ağustos # talep # 2022 # rezerv lig