Rusya’dan Türkiye’ye uyarı

CIA'nın eski Türkiye şefi Henri Barkey, "Suriye'nin kuzeyinde bağımsız bir Kürt bölgesi kurulmasını engellemek Ankara'nın önceliği haline geldi" dedi. ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman da, Türkiye İncirlik'in kullanımına izin verirse sürpriz olacağını vurguladı.

Rusya’dan Türkiye’ye uyarı

"Washington'daki Bipartisan Policy Center’da "Türkiye, Kürtler ve IŞİD" konulu panel düzenlendi. Panelde Türkiye'yi ve Batı Asya'yı iyi tanıyan Amerika'nın eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman ve CIA'nın eski Türkiye şefi Henri Barkey, Türkiye'nin bölge politikalarıyla ilgili önemli tespit ve bilgiler verdi.

Barkey, Suriye'nin kuzeyinde kalıcı bir Kürt bölgesi kurulmasına Türkiye'nin karşı olduğunu söyledi, "Türk liderler Suriye'nin kuzeyinde kurulacak bağımsız bir Kürt bölgesi fikrine karşı çıkıyor" dedi. Hanri Barkey, Kürt devletini engellemenin Ankara'nın önceliği olduğunu vurguladı.

CIA'in eski Türkiye şefi, ABD'nin en büyük isteğinin İncilik Üssü olduğunu söyledi ve ekledi: "Türkiye'nin koalisyon dışında kalması rahatsız edici."

Panelin diğer konuşmacısı Amerika'nın Eski Ankara Bükelçisi Eric Edelman da ABD ile Türkiye arasındaki anlaşmazlıklar fikir ayrılıkları yaşandığını söyledi. Edelman, "Türkiye, İncirlik Üssü’nü kullanma izni verirse sürpriz olur" dedi, İncirlik için uzun pazarlıklar olacağını kaydetti.

Bir açıklama da Rusya'dan geldi. Rusya Stratejik Araştırma Merkezi üyesi Vladimir Yevseyev, ’’Washington yönetimi Irak’ta bağımsız bir Kürdistan kurmayı hedefliyor, bu durum Türkiye için büyük bir tehdit olur’’ dedi.

ulusalkanal.com.tr

# rusya # amerika # türkiye # cia # Henri Barkey