İzmir Bayraklı Belediyesi "TV BEK" projesini başlattı

İzmir Bayraklı belediyesi geçtiğimiz ekim ayında "TV BEK" projesini başlattı. Bu kapsamda televizyon kanalı aracılığıyla eğitimler verildi. Böylece tam kapanma sürecinde de eğitime devam edildi.

İzmir Bayraklı Belediyesi "TV BEK" projesini başlattı

Salgın sürecinde yüz yüze eğitimlerin askıya alınması onları engellemedi. İzmir'de gönüllü öğretmenler aracılığıyla Bayraklı Eğitim KanalıTV BEK kuruldu. Öğrenciler TV 35televizyon kanalından hafta içi her eğitimlere devam ediyor.

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, "Pandemi sürecinde Türkiye'de online eğitime geçen ilk belediye olduk. Yüz yüze eğitime ara verilmesiyle BAYSEM'de eğitimlerimize internet üzerinden devam ettik ve öğrencilerimizi hiç yalnız bırakmadık. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak istiyoruz" dedi.

TV BEK projesi, öğrencilerin sınava hazırlanmasını ve derslerini pekiştirmesini kolaylaştırıyor. 8 ve 12'nci sınıf öğrencileri ile lise mezunu öğrenciler için hazırlanan eğitim programları hafta içi her gün 09:00-11:00 saatleri arasında uydu üzerinden yayın yapan TV 35 ekranlarında yayınlanıyor.

Televizyondaki yayınları kaçıran öğrenciler, alanında uzman eğitmenler tarafından 20 branşta hazırlanan eğitim videolarını TV BEK ve Bayraklı Belediyesi Youtube kanallarından tekrar izleyebiliyor.

Bayraklı Eğitim Kanalı sadece ilçe öğrencileri için değil ülke genelindeki öğrencilere fırsat yaratacak takviye ders ve etüt imkanı sağlıyor.

# izmir # eğitim # bayraklı # televizyon # televizyon kanalı # ders # etüt