Bartu Soral: Yeniden BOP için Türkiye'yi sıkıştırıyorlar

Türkiye'nin dış politikada girdiği keskin viraj, Fırat Kalkanı Harekatı ikinci İsrail'e müdahalesi ve FETÖ, PKK gibi terör örgütleriyle kararlı mücadelesi Amerika'nın planlarına darbe indirdi. Ankara-Washintgton hattında ipleri kopmasına kadar getiren olay ise "Amerika, Atilla'ya karşı" davası. Peki Amerika bu davayla neyi amaçlıyor? Eski Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı Müdürü Ekonomist Bartu Soral değerlendirdi.

"Amerika, Hakan Atilla'ya karşı" davası Büyük Ortadoğu Projesi'nden bağımsız değil. Hedef aynı. Hem Türkiye'yi hem de bölgeyi İkinci İsrail'e yani terör devletine mahkum etmek.

Bölgedeki müttefiklerini tek tek kaybeden Amerika, hem Türkiye'ye hem de İran üzerinden tüm bölgeye mesaj veriyor. Bu mesajın kodlaması ise Atilla davası...

Bunun için de 17/25 aralık operasyonları enstrüman olarak kullanılıyor. Amaç Türkiye ile yeniden pazarlık zemini yaratmak.

Ekonomist Bartu Soral, Sarraf-Atilla davası üzerinden Amerika'nın siyasi ve ekonomik amacını anlattı.

Peki, Türkiye bu tehditlere ve şantaja karşı nasıl bir önlem almalı. Soral, Batı Asyayı işaret etti, "Türkiye'nin ekonomik kalkınma planlamasını değiştirmek zorunda olduğunu" belirtti.

Haber: Deniz Çağlayan

ulusal.com.tr

# abd # ankara # türkiye # fetö # pkk # washington # bartu soral