İsrail, Gazze'nin tek ticari sınır kapısını kapatıyor

İsrail, Gazze'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'i kapatma kararı aldı. İsrail ordusu ise Gazze'de Hamas'a ait noktaları bombaladı. Bu arada Filistinlilerin Kudüs ve Ramallah'taki gösterileri sürüyor.

İsrail, Gazze'nin tek ticari sınır kapısını kapatıyor

İsrail, Filistin'e yönelik baskı ve saldırılarını sürdürüyor. İsrail yönetimi şimdide Gazze'nin tek ticari sınır kapısını kapatmak için harekete geçti.

Gazze'nin tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'in ikinci bir emre kadar kapatıldığını açıkladı.

Gazze'de giriş çıkışların yapıldığı 7 sınır kapısından 6'sı, İsrail'in kontrolünde bulunuyor. Bu kapılardan biri olan Kerm Ebu Salim sadece Gazze'ye değil, Gazze üzerinden Batı Şeria'yada insani yardım taşınması içinde kullanılıyor.

Gazze ve Filistinliler için hayati öneme sahip ticaret kapısının kapatılması için herhangi bir gerekçe gösterilmedi.

Öte yandan İsrail Ordusu Gazze'de Hamas'a ait noktaları ateş altına aldı. Mısır ve Gazze sınırında Hamas güçlerinin kullandığı tüneller vuruldu.

İsrail hava kuvvetleri, Gazze'nin güneyindeki Refah kentinde tarım arazilerini de hedef aldı. Filistinli kaynaklar saldırılarda can kaybı olmadığını bildirdi.

Kudüs ve Ramallah'ta ki gösterilere ise yine müdahale vardı. İsrail askerleri Filistin bayrakları ile sokakları dolduranlara gaz bombası ve plastik mermi ile müdahale etti.

Ramallah'taki gösterilerde Filistinli bir gencin gözaltına alınması tepki topladı.

# israil # gazze