İşte sarayın eyaletçi danışmanları: Şükrü Karatepe, Mehmet Uçum ve Adnan Tanrıverdi

Peki, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanları "eyalet sistemi"ne ilişkin ne demişti. Eyalet Sistemini savunuyorlar mı savunmuyorlar mı? Kendi ağızlarından çıkan sözleri sansürsüz aktarıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başdanışmanı Şükrü Karatepe Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Şehir Araştırmaları Dergisi'nde “Başkanlık Sisteminde Şehir Yönetimi” başlıklı yazısında açıkladı fikirlerini. Başkanlık ile birlikte şehir yönetimlerinin de değiştirileceğini söyledi. Karatepe, 23 eyalet, 5 özerk bölge ile 2 özel statülü il bulunan Çin Halk Cumhuriyeti'nden üzeirnden Eyalet Sistamini savundu.

"ŞEHİRLERE FARKLI STATÜ"

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Şükrü Karatepe, "Şehir yönetiminin başkanlık sistemine uyumlu hale getirilmesi için düzenlemeler yapılırken, büyük şehirlerin hizmetler alanında değişen rolü dikkate alınarak, şehir yönetimi yeniden tanımlanmalıdır. Bu tanımlama yapılırken, büyükşehir belediye başkanına doğrudan ‘şehir başkanı' veya ‘büyükşehir başkanı' gibi bir ad verilmelidir. Bütün şehirde özel idarelerin kalkması ve iki başlı yürütmenin sona ermesi ise başkanlık sisteminin tam olarak kurulması yönünde atılan önemli bir adımdır" dedi.

Karatepe "açıklamaların çarpıtıldı" diyerek tepkileri dindirmeye çalıştı. Ancak o eyaleti savunan tek danışman değil. Mehmet Uçum da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Başdanışmanı. Uçum da 16 Nisan'da yeni devletin kurulacağını açık açık Twitter'da yazdı.

DEVLETİ YIKMA TEHDİDİ

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Mehmet Uçum, "Sessiz değil, halkımız gümbür gümbür bir Devrim yapıyor farkında mısınız? Halk kendi Devletini kurmak için adım atıyor, 16 Nisan Kutlu Olsun" dedi.

Ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer başdanışmanı Adnan Tanrıverdi. O daha açık konuştu. Tanrıverdi, "Eyalet sistemi getirilmelidir. Türkiye Cumhuriyeti’nin taşra teşkilatı ve devletin yönetim şekli tekrar düzenlenmelidir. Bu sistem hem Kürtlerin ve diğer etnik grupların özerklik isteklerini kaplayacak hem de devlete bağlılık ve aidiyet duygusunu artıracak şekilde oluşturulmalıdır" ifadelerini kullandı.

# Adnan Tanrıverdi # eyalet sistemi # mehmet uçum # Şükrü Karatepe