CHP kimliğini aldığı gün ABD'li diplomat ile görüştü

CHP'ye yeniden katılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, ABD siyasetlerine yön veren CFR'nin Ortadoğu Çalışmaları Şefi Richard Murphy ile buluştuğu ortaya çıktı. 3 saate yakın süren görüşmede, yoğunlukla yerel seçimler konuşuldu.

CHP kimliğini aldığı gün ABD'li diplomat ile görüştü

CHP üyelik kartını CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun elinden aldı, aynı gün Amerikalı bir diplomatla buluştu. Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, CFR Ortadoğu Şefi Richard Murphy ile görüştüğü ortaya çıktı. Hürriyet gazetesinin haberine göre, ABD politikalarının belirlenmesinde etkili olan CFR'nin üst düzey yöneticisi olan Murphy, Sarıgül'le yerel seçimleri konuştu.

Görüşme Sarıgül'ün CHP'ye katıldığı Cumartesi günü, İstanbul Anadoluhisarı’ndaki bir balık restoranında gerçekleşti. Aynı zamanda Middle East Centre adlı düşünce kuruluşunun yöneticisi olan Murphy ile toplantıya, CHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu ve ikilinin eşleri de katıldı.

Ulusal Kanal'ın ulaştığı Faruk Loğoğlu buluşmayı doğruladı, ancak içeriğine ilişkin bilgi vermedi. Loğoğlu buluşmayı, aynı zamanda CHP'nin ABD gezisini de planlayan, ABD'de yaşayan bir Türk iş adamının ayarladığını ifade etti.

CFR'nin Ortadoğu Şefi Murphy ile görüşme yaklaşık 3 saat sürdü. Toplantıda yoğunlukla yerel seçimler konuşuldu. Murphy'nin Sarıgül'e yerel seçimlerde nasıl bir çalışma yürüteceğini sorduğu, Sarıgül'ün ise "şaşırtıcı ve başarılı bir programla İstanbul’da seçimi alacağım” dediği belirtildi.

Sarıgül'ün muhafazakarlıkla ilgili sorulara da, "Sadece ben değil, ailem de muhafazakar değerler konusunda örnek bir yapıya sahiptir" dediği belirtildi. CFR Şefi Murphy'ne seçim çalışmalarını anlatan Sarıgül, ertesi gün katıldığı imza gününde ise "Ben adayım diyemem" dedi.

ulusalkanal.com.tr

# chp # abd # Mustafa Sarıgül # diplomat