Rıza Sarraf davasında yeni gelişme yaşandı

Amerika'da görülen Rıza Sarraf davasında yeni bir gelişme yaşandı. Sarraf'ın savunma danışmanı olan Eski Amerika Adalet Bakanı Michael Mukasey, mahkeme heyetine Türkiye ve Amerika ilişkilerine dair çok çarpıcı bir ifade verdi. Mukasey, davada Rıza Sarraf'ın lehine gelişmeler sağlanması halinde Türkiye’nin de Amerikan ulusal çıkarlarını daha fazla savunabileceğini söyledi.

Rıza Sarraf davasında yeni gelişme yaşandı

"Rıza Sarraf'ın lehine gelişmeler sağlanırsa Türkiye de Amerikan ulusal çıkarlarını daha fazla savunabilir". Bu ifadeler Amerika'da devam eden Rıza Sarraf davası dosyasından.

Sözlerin sahibi de Amerika'nın eski Adalet Bakanı Michael Mukasey. Trump'ın danışmanı ve Yahudi lobisi temsilcisi Rudy Guiliani ile birlikte Rıza Sarraf'ın savunma danışmanlığını yürüten Mukasey, Sarraf davasını gören mahkemeye çok çarpıcı bir ifade verdi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Türkiye'de görüşen ekipte yer alan Mukasey, davadaki görevinin "Amerikan ulusal güvenlik çıkarları doğrultusunda Türkiye ile bir uzlaşma sağlamak" olduğunu söyledi.

Michael Mukasey, davada Sarraf'ın lehine gelişmeler yaşanması halinde Türkiye'nin de Amerikan'ın ulusal çıkarlarını daha fazla savunabileceğini vurguladı.

Mukasey ayrıca, Türk ve Amerikalı üst düzey hükümet yetkililerinin Amerikan ulusal güvenlik çıkarları doğrultusunda olası bir anlaşma konusunda istekli olduğunu kaydetti.

Rıza Sarraf'ın bir diğer savunma danışmanı Eski Newyork Belediye Başkanı ve yahudi lobisi temsilcisi Julyani de mahkeme ifadesinde davadaki görevinin "Amerika ve Türkiye arasında Amerika'nın ulusal çıkarlarına uygun anlaşmalar yapmak" olduğunu söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

# abd # türkiye # rıza sarraf