AKP milletvekili Galip Ensarioğlu, Haşdi Şabi'yi hedef aldı

AKP milletvekili Galip Ensarioğlu yine Barzani'yi savundu. Barzani'den Türkiye'ye zarar gelmeyeceğini iddia eden Ensarioğlu, Haşdi Şabi'yi hedef aldı.

Bölünme referandumunu savunan ve Barzaniye yakınlığıyla bilinen AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, birkez daha referandumu savundu, peşmergeyle mücadele eden Haşdi Şabi'yi hedef aldı.

Ensarioğlu, Barzani'nin Türkiye'ye husumet beslemediğini öne sürdü, "Barzani'den Türkiye'ye zarar gelmez" dedi

Haşdi Şabi ve Peşmerge arasındaki çatışmalara değinen Ensarioğlu, Haşdi Şabi ile ilgili bu sözleri sarf etti:

"Tahran ordusuna güvenmeyip, özellikle Haşdi Şabi milislerini kuran da İran'ın kendisidir. Biz, Sayın Cumhurbaşkanı'mızın ifadesiyle Haşdi Şabi'yi bir terör örgütü olarak görüyüruz. Haşdi Şabi'nin Kerkük'te yapmak istediği, özellikle bölgeyi istikrarsızlaştırma, Kuzey Irak'ta mevcut olan yapıyı yıkıp, bir Şii hilali kurma girişimidir. Bu, tamamen Irak'ın menfaaitine uymayan bir tavırdır. İran'ın, özellikle kışkırttığı bir tavırdır. Bu, çok tehlikeli bir oyundur. IŞİD, Kerkük'e saldırdığı zaman oradaki Türkmenleri, Kürtleri ve Arapları koruyan peşmergeydi. Irak ordusu, bütün tartışmalı bölgeyi bırakıp, kaçtı. Oralara sahip çıkan peşmergeydi. Bugün de orada bütün etnik farklılıkların hakkını, hukukunu koruyan bir anlayışla orada bulunuyor; ama ordaki tartışmalı bölgelerle ilgili Irak anayasasında zaten bir madde var. Tartışmalı bölgelerle ilgili normalleşme sürecinin ardından referandum olması Irak anayasasının bir emridir. Burada tabi bize sorulmadan yapıldı. Tanırız, tanımayız. Hem Irak'ın hem de bizim söylemlerimiz var; ama bütün bunların dışında zaten orası tartışmalı bölgedir ve normalleşme sürecinden sonra referandumun yapılması gerektiğine dair anayasada yer alıyor. Orada, daha barışçıl bir çözüm aramak gerekiyor. Barışçıl olmayan bir çözüm, herkese sıkıntı çıkarır. İran dışında herkes için zararlı olur, Irak'ın istikrarsızlığına sebep olacak. Bir tek İran'ın işine yarayacak. Bunu iyi görmemiz lazım. Haşdi Şabi milislerinin, orada yaptığı katliamlar var. Onlar, bir terör örgütüdür. Bu terör örgütünün oradaki müdahalesi, işi içinden çıkılamaz ve kaosa dönüştürecektir."

Kuzey Irak'taki bölünme referandumu sonrası partisinden farklı görüş beyan etmesiyle ilgili ise herhangi bir sorun yaşamadığını belirtti Ensarioğlu, "Bugün yüzde 50 oy alan bir partinin içinde, her düşünce mevcuttur" dedi.

ulusal.com.tr

# iran # ırak # barzani # tahran # haşdi şabi # galip ensarioğlu