Sinovac'tan Türkiye'ye üretim lisansı

Aşı tedarik sorununa güzel haber Çinli aşı üreticisi Sinovac'tan geldi. Sinovac'ın CEO'su Yin Weidong, Türkiye'nin de aralarında bulunduğu 5 ülkeye aşının üretim lisansının verildiğini açıkladı.

Sinovac'tan Türkiye'ye üretim lisansı

Rus Sputnik V aşısından sonra Çin'in Sinovac aşısı da Türkiye'de üretilebilecek.

Sinovac'ın CEO'su Yin Weidong yaptığı açıklamada, şu ana kadar Endonezya ve Brezilya'ya 50 milyon, Türkiye'ye ise 20 milyon doz aşı gönderildiğini ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Weidong, bu kapsamda Türkiye dahil 5 ülkeye üretim lisansının verildiğini, aşının artık bu ülkelerde üretileceğini ifade etti.

Sinovac CEO'su, söz konusu ülkeler arasında Türkiye ile birlikte Brezilya, Endonezya, Malezya ve Mısır'ın olduğunu belirtti.

Öte yandan Sağlık Bakanlığı Sinovac firmasının ürettiği CoronaVac aşısının yeni partisini taşıyan uçağın Esenboğa Havalimanı'na indiğini açıkladı.

Halk Sağlığı Aşı ve İlaç Deposu'na nakledilen aşılar kontrollerin ardından hastane ve aile sağlığı merkezlerine sevk edilerek kullanıma sunulacak.

# türkiye # endonezya # mısır # çin # sağlık bakanlığı # üretim # malezya # brezilya # sinovac # tedarik # çin aşısı # sinoVac aşısı # aşı üretimi # Yin Weidong # Türkiye aşı üretimi # Halk Sağlığı Aşı ve İlaç Deposu