Maliye'de sınav skandalı!

SBS'nin ardından bir skandal da Maliye Bakanlığı'nın gelir uzmanlığı sınavlarında ortaya çıktı. Sınavda yüksek puan alan adaylar yerine, daha az puan alan adayların yüksek dereceleri görevlere yerleştirildiği belirlendi. Skandal usulsüzlük TBMM Dilekçe komisyonu raporuna da yansıdı.

Maliye'de sınav skandalı!

SBS'de patlak veren skandalın ardından, Maliye Baknalığı'nın uzman alım sınavlarında da usulsüzlük yapıldığı belirlendi.

Bakanlığın uzman alım sınavlarında, yüksek puan alan adaylar yerine, daha düşük puan alan adaylar atandı. Milliyet Gazetesi'nin haberine göre, skandal niteliğindeki usulsüzlük Meclis Dilekçe Komisyonu'na yapılan başvurularla ortaya çıktı.

Gelirler Genel Müdürlüğü 2003, 2004 ve 2006 yıllarında 19 devlet gelir uzman yardımcısı, 400 vergi denetmen yardımcısı ile 500 gelir uzman yardımcısı alımı için sınav düzenledi. Sınav sonuçları açıklanmadı, sadece kazanan isimlerin hangi kadrolara atandığı duyuruldu.

Adaylar, bilgi edinme başvuruları ile puanlarını öğrenince usulsüzlük gün yüzüne çıktı. Sınavda 100 üzerinden 95 puan alan bir aday gelir uzman yardımcılığına atanırken, 71 puan alan bir aday daha üstte bulunan vergi denetmen yardımcılığına atandı. Gelir uzmanları sınav sonuçlarını, 7 yıl sonra Bilgi Edinme Hakkı Kanunu'nun çıkmasıyla öğrenebildi.

Meclis Dilekçe Komisyonu raporunda atamaların mağduriyet yarattığı belirtildi. Komisyon toplantısına katılan Maliye Bakanlığı temsilcileri ise; ortak sınavın hata olduğunu söylemekle yetindi. Maliye Temsilciler, idarenin atama takdirinin hatalı olduğunu düşünmediklerini ifade etti.

ulusalkanal.com.tr

# rapor # tbmm # maliye bakanlığı # SBS # usulsüzlük # dilekçe komisyonu