Mamak Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

AK Partili Mamak Belediyesinde Hizmet- İş Sendikası ve Öz Güven-Sen arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı. Sözleşme ile belediye işçilerinin aylık ortalama en düşük ücreti 3 bin 500 lira oldu. Toplu iş sözleşmesi, Kanun Hükmünde Kararname ile taşerondan kadroya geçirilen belediyenin yaklaşık bin 600 işçisini kapsıyor.

Mamak Belediyesinde toplu iş sözleşmesi imzalandı

Taşerondan kadroya geçen MamakBelediyesi işçileri ilk toplu iş sözleşmesini imzaladı. En düşük ücret 3 bin 500 lira olarak belirlendi.

AK Partili Mamak Belediyesinde Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası ve Öz Güven Sen arasında Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.

Taşeron işçilerin Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçirilmesinin ardından süreç Temmuz ayında başlamıştı. Bu kapsamda taşerondan kadroya geçen Mamak Belediyesinin yaklaşık bin 600 işçi için masaya oturuldu.

Sözleşmenin imza törenine Mamak Belediye Başkanı Murat Köse ve Hizmet- İş Sendikası Genel Başkan Vekili Hüseyin Öz katıldı. Öz Güven-Sen Genel Başkanı Ömer Yılmaz ve personel de törende yer aldı.

Köse, ''Bugün, imkânlarımızın yettiği çerçevede en iyi sözleşmeyi imzalıyoruz'' dedi.

2 yıl geçerli olacak toplu sözleşme ile birlikte belediye işçilerinin aylık ortalama en düşük ücreti 3 bin 500 lira oldu.

Sözleşme ile çalışanların ücret, sosyal hak ve ikramiyelerinde önemli oranda iyileştirmelere gidildi. Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerinin yanı sıra evlenme, doğum, ölüm, yol, öğrenim, yemek ve çocuk yardımı gibi ödemeler de yükseltildi.

# ak parti # ikramiye # ücret # sendika # toplu iş sözleşmesi # mamak # belediye # sosyal hak