Youtube’un soykırım dayatmasına tepki yağdı

Vatan Partisi Öncü Gençlik’in resmi Youtube hesabının, Ermeni soykırımı yalanlarına karşı video içerikler yayınladığı gerekçesiyle kapatılmasına binlerce vatandaş Youtube ve Twitter’dan tepki gösterdi.

Youtube’un soykırım dayatmasına tepki yağdı

Vatan Partisi Öncü Gençlik’in resmi Youtube hesabının, Ermenisoykırımı yalanlarına karşı video içerikler yayınladığı gerekçesiyle kapatıldı.

Bu kapatma kararına binlerce vatandaş Youtube ve Twitter’dan tepki gösterdi.

#HaddiniBilYoutube etiketiyle paylaşım yapan kullanıcılar “Ermeni Soykırımı emperyalist bir yalandır” dediği videoları kişisel hesaplarından paylaştı.

#HADDİNİBİLYOUTUBE ETİKETİ GÜNDEME OTURDU

Youtube’a tepki gösteren kullanıcılar çektikleri videoları Youtube hesaplarına ve Twitter’a yükledi. Youtube bu vatandaşların da yüklediği içerikleri kaldırdı ve hesaplarını kapattı. Youtube’un bu şekilde Ermeni soykırımını dayatması kullanıcılar tarafından “Youtube hesaplarımızı kapatmaya yetişemiyor” şeklinde alay konusu oldu.Twitter’da uzun süredir gündemde olan #HaddiniBilYoutube etiketi altında on binin üzerinde paylaşım yapıldı.

YOUTUBE TGB HESAPLARINI DA KAPATTI!

2020 yılında Türkiye Gençlik Birliği resmi hesabından ‘Büyük Yalan’ belgeselini kaldıran ABD merkezli video içerik platformu Youtube, şimdi de "Ermeni soykırımı yalandır" videoları yükleyen TGB İzmir ve TGB Eskişehir resmi Youtube kanallarını kapattı.

Youtube,TGB’ye Ermeni Soykırımı yalanına dair paylaştığı içeriklerin “nefret içerikli söylem” olduğunu gerekçe göstererek üst üste 3 kez ihtar verdi. Şahsi hesaplarından videolar paylaşan TGB üyelerinin hesaplarını kapatan Youtube, TGB İzmir ve TGB Eskişehir resmi kanallarını da Youtube’dan kaldırdı.

“ACİLEN YAPTIRIM UYGULANMALI”

TGB İzmir adına İl Başkanı Aylin Kum, “Türkiye Gençlik Birliği, Ermeni Soykırımı iddialarının Amerikan planı olduğunu Türkiye’nin dört bir yanından haykırmıştır. Hesaplarımızı nefret ve şiddet içeriği gerekçesiyle kapatan Youtube'a acilen yaptırım uygulanmalıdır” dedi.

TGB Eskişehir İl Başkanı Ata Pelvanoğlu ise, “FETÖ'ye, PKK'ya ve her türlü yozlaşmaya ses çıkarmayan Youtube vatanseverlere engel oluyor. Ermeni soykırımının emperyalist bir yalan olduğunu dile getirdiğimiz için ilk önce videolarımızı daha sonrasında ise kanalımızı kapattılar. İstedikleri kadar yasaklasınlar. İstedikleri kadar susturmaya çalışsınlar. Onlar sesimizi kısmaya çalıştıkça en gür sesimizle haykıracağız. Ermeni soykırımı emperyalist bir yalandır. Hükümetimizi Biden'ın hücum borusu görevini üstlenmiş YouTube'un Türkiye temsilciğine gereken yaptırımı uygulamaya davet ediyoruz” dedi.

# izmir # türkiye # vatan partisi # twitter # tgb # emperyalist # soykırım yalanı # türkiye gençlik birliği # öncü gençlik # ermeni # youtube # ferdi tanhan # dilek çınar # ermeni soykırımı # tgb izmir