Bakan Lütfi Elvan'dan ilk açıklama: "Kurallı ekonomi ile kamu finansmanının kalitesini artıracağız"

Hazine ve Maliye Bakanı görevine atanan Lütfi Elvan'dan ilk resmi açıklama geldi. Lütfi Elvan yazılı açıklamada ithalat yerine üretim, ekonomide büyüme ve istihdam vurgusu yaptı. Ekonomide kamucu modeli öne çıkaran Hazine ve Maliye Bakanı Elvan, "Mali disiplini koruyarak kamu finansmanının kalitesini artıracağız" ifadelerini kullandı.

Bakan Lütfi Elvan'dan ilk açıklama: "Kurallı ekonomi ile kamu finansmanının kalitesini artıracağız"

Hazine ve Maliye Bakanı görevine atanan Lütfi Elvan'dan ilk resmi açıklama geldi. Lütfi Elvan yazılı açıklamada ithalat yerine üretim, ekonomide büyüme ve istihdam vurgusu yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomi politikalarının esasının büyüme ve istihdamı artırma amacıyla uluslararası normlara uygun hale getirileceğini ifade etti.

Hazine ve Maliye Bakanı'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

''Türkiye kurala dayalı işleyen bir piyasa ekonomisi geleneğine sahiptir. Önemli olan kurumların güçlendirilmesi, kuralların etkili bir biçimde işletilmesidir. Bu kapsamda, oluşturacağımız politikalarda ilgili tüm tarafların katkısını alarak istişareye dayalı, katılımcı bir anlayışla hareket edeceğiz. Öncelikli olarak ele aldığımız enflasyonla mücadele sürecini, maliye politikaları ve diğer tüm araçlarımızla kararlı bir şekilde destekleyeceğiz. Mali disiplini koruyarak gerçekçi bir risk yönetimi ile kamu finansmanının kalitesini artıracağız.''

Elvan ayrıca "Önümüzdeki dönemde makroekonomik istikrarı muhafaza ederek büyüme ve istihdama yeni bir ivme kazandıracağız" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı yeni dönem için üretim vurgusu da yaptı: ''Üretim süreçlerinin ihracata dönük, yenilikçi ve ithalat bağımlılığı azalmış bir yapıya dönüşmesini sağlayarak yerli üretim kapasitemizi artıracağız.'

# türkiye # üretim # ithalat # hazine # lütfi elvan