Liseye giriş tercihleri başlıyor

Liseye geçiş sınavının açıklamasının ardından tercih işlemleri yarın başlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı okul yerleştirme sürecinde öğrencilere EBA üzerinden tercih danışmanlığı hizmeti başlatılacağını açıkladı. 13 binin üzerinde rehber öğretmenin yer aldığı bildirildi.

Liseye giriş tercihleri başlıyor

Milyonlarca öğrenci için tercih maratonu başlıyor. Liseye Geçiş Sınavının açıklanmasının ardından yaklaşık bir buçuk milyon öğrenci 20 Temmuz’da okul yerleştirmeleri için tercih yapacak.

Tercih işlemleri başlamadan Milli Eğitim Bakanlığı’ndan öğrencileri ilgilendiren bir açıklama geldi. Bakan Ziya Selçuk, Eğitim Bilişim Ağı (EBA) üzerinden öğrencilere online tercih danışmanlığı hizmeti başlatılacağını duyurdu.

Bu süreçte, öğrencilerin ilgi, değer ve yetenekleri doğrultusunda en uygun okula yerleştirilmelerine katkı sağlanacağı belirtildi. Bakan, “Öğrencilerimizin hizmeti ne zaman alacakları konusunda, okul müdürlükleri bilgilendirecek” dedi.

Bakan, bu süreçte 13 binin üzerinde rehber öğretmenin danışmanlık yapacağını aktardı. “Öğretmenlerimiz, EBA üzerinden görev alacakları sınıftaki öğrencilerle yarın sabahtan itibaren iletişime geçecek” diye konuştu.

Ziya Selçuk, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından da yine danışmanlık hizmeti başlatılacağını sözlerine ekledi.

Öte yandan liseye yerleşecek öğrenciler için tercihler 29 Temmuz'a kadar sürecek.

ulusal.com.tr

# eba # Liseye geçiş # lgs tercih