Patara Antik Kenti'nde ''yazıt'' bulundu

Patara'da bulunan "yazıt" kazı ekibini heyecanlandırdı. Patara Antik Kenti'nde kazı ekibi, antik tiyatroda yaptıkları düzenleme çalışması sırasında tarihi yazıt ortaya çıkardı. Parçalı haldeki büyük yazıt, incelemeye alındı.

Patara Antik Kenti'nde ''yazıt'' bulundu

Türkiye'nin en önemli antik kentlerinden Patara, her restorasyonda ve düzenleme çalışmalarında kazı ekibine yeni eserler sunuyor. Bu kez "yazıt" bulundu.

Antalya'nın Kaş ilçesinde yer alan ve Likya Birliği'nin başkenti olarak bilinen Patara Antik Kenti'nde kazı ekibi, çok önemli bir yazıtı ortaya çıkardı. Bu durum kazı ekibini oldukça heyecanlandırdı.

Antik tiyatroda yaptıkları düzenleme çalışması sırasında, eski dönemlerde yaşayan önemli yurttaşlardan birisini onurlandıran yazıt bulundu. Parçalı haldeki büyük yazıt, incelemeye alındı.

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve Patara Antik Kenti Kazı Başkanı Prof. Dr. Havva İşkan Işık, "Bizi heyecanlandırdı. Önemli bir yazıt. Bize 'Patara Yılı' hediyesi oldu." ifadelerini kullandı.

Yazıtın onarımı ve okuma çalışmalarına da başlandı. İçeriği kısa sürede ortaya çıkacak.

Tarih sarmalında Büyük İskender'den İmparator Neron'a, "Noel Baba" olarak bilinen Aziz Nikolas'tan 2. Abdülhamid'e kadar içerisinde birçok hikayeyi biriktiren Patara, "medeniyetlerin beşiği" olarak kabul ediliyor.

Tarihi kentte, Likya Birliği'nin meclis binası, tarihi deniz feneri, antik tiyatro, İmparator Neron tarafından yaptırılan hamam, dünyada eşi olmadığı belirtilen yol kılavuz anıtı, kiliseler ve su kemerleri bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2020'yi "Patara Yılı" ilan etmişti.

ulusal.com.tr

# patara # Patara Antik Kenti