Adana'daki olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti

Adana'da eylem yapan PKK'lılarla polis arasında çatışma çıktı. Olaylar sırasında 15 yaşındaki bir genç hayatını kaybetti. BDP'liler gencin polisin attığı gaz kapsülü ile öldüğünü öne sürdü. Adana valiliği ise güvenlik kameralarını görüntülerini dağıtarak olayı yalanladı. Gencin, güvenlik güçlerine atmak istediği bombanın elinde patlaması sonucu öldüğü açıklandı.

Adana'daki olaylarda 1 kişi hayatını kaybetti

Adana'da dün gergin anlar yaşandı. Lice olaylarını protesto etmek isteyen yaklaşık 200 terör örgütü yandaşı barikat kurdukları yolları trafiğe kapattı.

Dağılın uyarısına molotofla karşılık verilmesi üzerine polis gruba biber gazı ve basınçlı suyla müdahale etti. Olaylar sırasında 15 yaşındaki İbrahim Aras adlı genç öldü. Göstericiler polisin olayın yaşadığı sokağa girmesine bir süre engel oldu.

Tansiyonun düşmesinin ardından Aras'ın cenazesi, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı. Cenazenin götürülmesinin ardından göstericiler polise yine taş ve molotofla saldırdı.

BDP'liler, Aras'ın, biber gazı kapsülünün başına isabet etmesi sonucu hayatını kaybettiğini iddia etti. Görgü tanıkları ise gencin elindeki cismi polise atmak istediği sırada patladığını söyledi.

Adana Valiliği de iddiaları yalanladı. Mobese kamerası görüntülerini basına dağıtan valilik, "14-15 yaşlarındaki eylemcinin el yapımı patlayıcının infilak etmesiyle hayatını kaybettiğinin belirlendiğini" açıkladı. Mobese kayıtları da valiliğin iddiasını doğruluyor. Görüntülerde eylemcilerin kaçışmasından hemen sonra bir patlama olduğu görülüyor.

Adana savcılığı olayla ilgili soruşturma başlattı. Yapılan otopside ses bombası patlaması sonucu öldüğü belirlenen gencin cenazesi sabah saatlerinde adli tıptan alınarak toprağa verildi.

ulusalkanal.com.tr

# polis # olaylar # adana # oldu # biber gazı kapsülü