Filistin'in İran Büyükelçisi Salah Zavavi Ulusal Kanal'a konuştu

Filistin'in İran Büyükelçisi Salah Zavavi, ABD'nin Tel-Aviv'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma kararını Ulusal Kanal'a değerlendirdi. Kararı 'dünya krizi' olarak tanımlayan Zavavi, "Bölge ülkelerini bu projeye karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz" dedi

ABD Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü açıklamasına karşı, bölgeden birlikte mücadele çağrıları geliyor.

Ulusal Kanal'a konuşan Filistin'in İran Büyükelçisi Salah Zavavi, oluşturulmak istenen büyük İsrail projesine karşı bölge ülkelerine birlikte mücadele çağrısı yaptı.

Filistinli büyükelçi, İsrail'in Kudüs yaklaşımıda kabul edilemez oldğunu belirtti.

"Bizim savaşımız siyonizme karşı savunma savaşıdır. Bir devletin var olabilmesi için her vesile ile çaba gösterdik. 1947 yılından bugüne kadar Birleşmiş Milletler tarafından onlarca kararname yayımlandı. Maalesef kararnamelerin hiçbirine uyulmadı. İki devletli çözüm önerisine de uyulmadı."

Filistin'inçok kültürlü bir ülke olduğuna dikkat çeken Zavavi, Batı Asya'da bir devlet olarak İsrail'i kabul etmediklerini vurguladı.

"Ben İsrail diye bir devletin var olmasını kabul etmiyorum. Yahudiler bizim komşularımız. Biz Filistinli Yahudileri kabul ediyoruz. Sorun şu: Bakın bir ülkeyi yoktan var edebilmek için dünyanın bütün ülkelerinden getirilen göçmenlerden oluşturulmak istenen bir devlet, bizim için kabul edilemez."

Filistinli diplomat, çözüme giden yoldaki çabaları engelleyenin her zaman İsrail olduğuna dikkat çekti.

"Liderlerimiz, Gazze şeridinden, Ürdün nehrinin batı yakasına kadar olan ve başkenti doğu Kudüs olan Filistin devletini kabul ettiler. İsrailliler hep yalan söylediler ve söylemeye de devam ediyorlar."

Filistinli diplomat, ABD başkanı Trump'ın Kudüs Kararını,büyük İsrail projesine giden bir adım olarak tanımladı.

"Biz silahlı mücadeleye başladığımızda bütün Filistin topraklarını özgürleştireceğimizin sözünü verdik. Siyonist İsrail rejimi bölgede büyük İsrail hayalini kurmakta. Trump, İsrail'e verdiği sözleri tutmaya çalışmaktadır. Bu adıma sadece sokaklarda gösteriler yaparak, bildiri yayınlayarak karşılık verilmemeli. Bütün bölge ülkelerini bu projeye karşı birlikte mücadeleye çağırıyoruz."

HABER: YAKUP ASLAN

ulusal.com.tr

# iran # ulusal kanal # filistin