TİB görevlisi eşini dinlemiş

Yasadışı dinlemelerle ilgili TİB'de inceleme yapan müfettişler, bir çalışanın her hangi bir karar olmaksızın kendi eşini 3 ay boyunca dinlediğini tespit etti. TİB görevlisiyle ilgili soruşturma başlatıldı.

TİB görevlisi eşini dinlemiş

Yasadışı dinleme iddialarına ilişkin Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı'nda inceleme yapan müfettişler, ilginç bir bilgiye ulaştı. Müfettişler, TİB'de görev yapan bir kişinin mahkeme kararı olmadan eşini 3 ay boyunca dinlediğini tespit etti.

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın onayı ile TİB’in Gölbaşı’ndaki merkezinde incelemeye başlayan Başbakanlık Teftiş Kurulu’nda görevli müfettişler, güvenlik birimlerinin yurt genelindeki dinleme kayıtlarında ayrıntılı bir araştırma yaptı.

İnlemeler kapsamında mahkeme ve savcılıklardan gelen kayıtlar, MİT, Emniyet ve Jandarma’dan gelen telefon dinleme talep yazıları araştırıldı.

Resmi kaydı olmayan bir telefon üzerinde bir süre teknik dinleme işlemi yapıldığını tespit eden müfettişler, telefonun sahibi olan kişinin eşinin TİB’de görevli olduğunu belirledi. Adı gizli tutulan TİB görevlisinin, herhangi bir resmi kayıt ve karar olmaksızın eşinin telefonunu yaklaşık üç ay boyunca dinlediği anlaşıldı. TİB görevlisiyle ilgili ayrı bir soruşturma yapıldığı öğrenildi.

ulusalkanal.com.tr

# tib # yasadışı dinleme