ABD askerlerinin İran'daki sorguda hassas bilgiler verdiği belirtildi

İran ordusu tarafından Basra körfezi'nde gözaltına alınan Amerikalı askerler, sorgu sırasında "hassas bilgiler" verdi. Bu tespit Amerikan Donanması tarafından hazırlanan raporda yer aldı. Askerlerin, gemilerinin kabiliyetlerine dair detayları bile İran Ordusuyla paylaştığı belirtildi.

ABD askerlerinin İran'daki sorguda hassas bilgiler verdiği belirtildi

İran ordusu tarafından Basra Körfezi’nde gözaltına alınan Amerikalı askerlerin sorgu sırasında hassas bilgiler verdiği ortaya çıktı.

Ocak ayında İran karasularına giren Amerikalı askerler, İran ordusu tarafından yakalanmış 15 saat boyunca gözaltında tutulup sorgulanmıştı.

Ocak ayında yaşanan olayla ilgili ABD Donanması'nın yürüttüğü soruşturma tamamladı. Kamuoyuyla paylaşılan soruşturmanın raporunda, mürettebatın ve askerlerin üslerinin başarısız bir liderlik gösterildiği belirtildi.

Başarısız Amerikan askerleri tespitinin yer aldığı raporda, İranlılara "gereğinden fazla bilgi verdiği"nin de altı çizildi. ABD askerleri sorgu sırasında telefon ve dizüstü bilgisayarlarının şifrelerini de içeren hassas bilgileri İranlılara söylediği vurgulandı. Askerlerin, gemilerinin kabiliyetlerine dair detayları bile İran Ordusuyla paylaştığı belirtildi.

Pentagon’da basın toplantısı düzenleyen ABD Donanma Operasyonları Komutanı Amiral John Richardson da "Bu olay bizim donanmamızın standartlarına uygun değil" dedi.

Raporun açıklanmasının ardından olayla ilgili olarak kaptanın yanı sıra sekiz personel hakında da disiplin soruşturması açıldığı ortaya çıktı.

ulusalkanal.com.tr

# abd # iran # basra körfezi