"Mustafa Kemal'in askerleriyiz ve terhis olmayacağız"

Çanakkale Deniz Zaferi, Almanya'nın Hagen kentinde, "Veda değil, merhaba" oyunuyla kutlandı

"Mustafa Kemal'in askerleriyiz ve terhis olmayacağız"

Demokratik Türk Birliği (DTB) Hagen, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 104’ncü yılı nedeniyle etkinlik düzenledi. Etkinlikte tiyatro oyuncusu Utku Erişik, veda değil, merhaba adlı oyununu ile sahne aldı. Etkinliğe 400’ü aşkın kişi katıldı.

Zafer Bayramı etkinliğinin sunumunu Belgin Dikilitaş yaptı. Tüm şehitler için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından DTB Başkanı Şükrü Budak söz aldı.

Konuşmasına, "Çanakkale zaferimizin 104. Yıldönümü etkinliğimizde, hepinizi saygıyla sevgiyle, en derin devrimci duygularımla selamlıyorum, hoş geldiniz. Amacımız geçmişteki savaşların zaferi ile mutlu olmak değil, amacımız hürriyet için, vatan savunması için, bir milletin yeniden dirilerek, emperyalistlere karşı verdikleri bu onurlu mücadelede onları şükranla anmaktır" sözleriyle başlayan DTB Başkanı Şükrü Budak’ın konuşmasında şu vurgular öne çıktı:

"Bu savaşta dehası ile Dünya Tarih sahnesine çıkan gelmiş, geçmiş en büyük devrimci, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum. Sadece çok önemli bir konuya değinmek istiyorum; 31 Mart’ta Türkiye’de yerel seçimler var. Şimdi diyeceksiniz ki bize ne, biz zaten oy kullanamıyoruz, haklısınız. Lakin hepimizin konuşarak, bilgilendirerek ikna edebileceğimiz bir sürü akraba ve arkadaşımız var Türkiye’de. Çoğu zaman onların göremediklerini, kıyaslayamadıklarını bizler yurtdışından daha net görebiliyoruz. Şu anda yapılan en büyük yanlış, yerel seçimlerin genel seçim havasına sokulmuş olması. Ülke dara düşerse, Türküyle Kürdüyle, Ailevisiyle, Sünni’siyle, sağcısıyla, solcusuyla, Cumhuriyetimizi korumasını biliriz, bundan kimsenin şüphesi olmasın.

Mustafa Kemal’in askerleriyiz ve terhis olmayacağız."

Daha öncede 3 kez Hagen’da, kendisinin yazıp oynadığı tiyatro oyunuyla sahne alan Tiyatro oyuncusu Utku Erişik, bilinmeyen Çanakkale kahramanlarının gerçek öykülerini, tarihin tozlu raflarından indirerek izleyicilerle buluşturdu.

MEHMET ÖZAYDIN / HAGEN

ulusal.com.tr

# almanya