Başkent'ten greve selam!

Türkiye genelindeki 10 ide başlayan metal grevi Ankara'daki emek örgütlerini de bir araya getirdi. DİSK, KESK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği grevdeki işçilere destek açıklaması yaptı.

Türkiye'nin 10 ilinde başlayan Metal grevine Ankara'dan destek geldi. Emek örgütleri Birleşik Metal İş Sendikası’nın başlattığı greve destek için Sakarya Caddesi'nde buluştu.

DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası, Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası ile sürdürdüğü toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşma sağlayamayınca greve başladı. 10 ilde başlayan grev 18 iş yeri olmak üzere toplam 15 bin işçiyi kapsıyor.

İşçilerle dayanışma için DİSK, KESK, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Türk Tabipleri Birliği bir araya geldi. Buluşma yeri Ankara’nın Sakarya Caddesi'ydi.

Ortak basın açıklamasını DİSK Genel İş Sendikası Genel Sekreteri Remzi Çalışkan okudu ve metal işçilerinin kazanacağı hakların önemine dikkat çekti.

Çalışkan, greve gidilen fabrikaların ekonominin bel kemiğini oluşturduğunu ifade etti, “Bu fabrikalarda çalışan işçiler insanca yaşamak ve çalışmak istiyorlar” dedi.

HABER-KAMERA: SABRİ KARA

ulusalkanal.com.tr

# ankara # disk # kesk # başkent