Azerbaycan tezkeresi TBMM'de kabul edildi

Azerbaycan’a 1 yıl süreyle asker gönderilmesine yönelik Cumhurbaşkanlığı Tezkeresi Meclis’te kabul edildi. Tezkere Genel Kurul’dan Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti'nin oyları ile geçti. Tezkere ile birlikte Türk askeri Rusya ile oluşturulacak ortak merkezde görev yapacak.

Azerbaycan tezkeresi TBMM'de kabul edildi

Azerbaycan’a asker gönderilmesine ilişkin tezkere Meclis’te kabul edildi.

Azerbaycan’ın Ermenistan’ın işgali altındaki topraklarını kurtarmasının ardından iki ülke arasında anlaşma imzalanmıştı. Türkiye ve Rusya da ortak merkez kurulmasına karar vermişti. Türk-Rus askerleri bu merkezde ateşkese uyulup uyulmadığını denetleyecek.

Ortak merkezde yer almak üzere Türkiye’nin Azerbaycan’a 1 yıl süreyle asker gönderilmesini içeren Cumhurbaşkanlığı tezkeresi de 16 Kasım’da Meclis’e sunulmuştu. Tezkere, Ak Parti, CHP, MHP ve İyi Parti’nin oylarıyla Genel Kurul’dan geçti.

Genel Kurul’da söz alan MHP Milletvekili İsmail Özdemir, savaş boyunca Ermenistan'ın bölgeye Suriye'den PKK/PYD bünyesindeki çok sayıda teröristi getirdiğini ifade etti. Özdemir, “Kafkasya'da milli güvenliğimize doğrudan tehdit oluşturan bu teröristlerin varlığına asla göz yumamayız” dedi.

Meclis Başkanı Mustafa Şentop da tezkerenin kabul edilmesinin ardından sosyal medya üzerinden "Hayırlı olsun" mesajı paylaştı.

ulusal.com.tr

# Azerbaycan # tbmm # tezkere # tezkere nedir # cumhurbaşkanlığı tezkeresi