Mehmet Baransu ve Ramazan Akyürek kumpas kurma suçlamasıyla yargılanacak

Bursa 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi, Fethullah sicilli eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu hakkındaki "kovuşturmaya yer olmadığı" kararını kaldırdı. Akyürek ve Baransu Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili "suç uydurma, sahte delil üretme, iftira ve suç işlemek amacıyla örgütü kurma" suçlamasıyla yargılanacak.

Yeniden yargılamaye ililkin tartışmaların arttığı bir dönemde Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili önemli gelişme yaşandı.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi Fethullah sicilli eski Emniyet İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek, Taraf Gazetesi Yazarı Mehmet Baransu, eski AKP Milletvekili İhsan Arslan ve ordudan atılma emekli binbaşı ve Zaman Gazetesi Yazarı İskender Pala'nın yargılanmasına karar verdi.

Mahkeme, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "kovuşturmaya yer olmadığı" kararını kaldırdı. Akyürek, Baransu, Arslan ve Pala Ergenekon ve Balyoz davalarıyla ilgili "suç uydurma, sahte delil üretme, iftira ve suç işlemek amacıyla örgütü kurma" suçlamasıyla yargılanacak.

Dava, Ulusal Kanal'a konuşan Orhan Aykut'un ifadeleri üzerine açılmıştı. Orhan Aykut, Ergenekon ve Balyoz davalarında yüzlerce yurtsever hakkındaki sahte delillerin, içinde Ramazan Akytürek, Mehmet Baransu, İskender Pala ve İhsan Arsalan'ın olduğu bir çete tarafından üretildiğini söylemişti.

ulusalkanal.com.tr

# ramazan akyürek # sahte delil # iftira # kumpas