O hakimlerinin yeni yerleri belli oldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'ndan bomba gibi bir kararname çıktı. 271 hakim ve savcının görev yeri değişti. Ergenekon Mahkemesi'nin başkan ve üyeleri, Balyoz ve Şike Davası hakimleri de görev yeri değişenler arasında...

O hakimlerinin yeni yerleri belli oldu

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, dün gece çok önemli bir adli yargı kararnamesi yayınladı, 271 hakim ve savcının görev yeri değişti, Ergenekon Mahkemesi dağıtıldı. Görev yeri değişenler arasında; Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Şike gibi davalara bakan mahkeme heyetleri de yer aldı.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese Sakarya'ya, üye hakim Sedat Sami Haşıloğlu Trabzon'a, üye hakim Hüsnü Çalmuk ise Kocaeli'ye atandı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi ikinci heyet başkanı Kemal Can ise İstanbul hakimliğine atandı.

Eski Poyrazköy hakimlerinden İstanbul 3'nücü Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Karababa Küçükçekmece Hâkimi oldu. Karababa tutuklama ve operasyon kararlarına imza atan nöbetçi hakim ve savcıların belirlendiği İstanbul Adalet Komisyonu'nda görev almıştı.

Balyoz Mahkemesi'nin tutuklama rekoru kıran üye hakimi Ali Efendi Peksak da görev yeri değişenler arasında. Poyrazköy Davası'na bakan İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Vedat Yılmaz Abdurrahmanoğlu, İstanbul hakimliğine atandı. Üye hakim Mehmet Erdoğan da başka göreve atandı.

İstanbul "Askeri Casusluk" davasına bakan 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyelerinden Savaş Çelik İstanbul hakimliğine atandı.

28 Şubat davasına bakan Ankara 13'üncü Ağır Ceza Mahmekesi Başknı Hakim Tayyar Köksal'ın da yeni görevi Ankara hakimliği oldu. 28 Şubat iddianamesini hazırlayan savcı Mustafa Bilgili'nin görev yerleri değiştirildi. Ankara Başsavcıvekili Hüseyin Görüşen de İzmir Savcılığı'na atandı.

Ergenekon ve Yolsuzluk soruşturması savcılarından Celal Kara, Afyonkarahisar savcılığına atandı. Binlerce önemli ismin kanunsuz dinlendiği iddialarıyla gündeme gelen Selam Örgütü soruşturmasının savcısı Adem Özcan ise Afyonkarahisar’a gönderildi.

Askeri Casusluk Davası'na bakan İzmir Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Atilla Rahman'ın da görev yeri değişti. Casusluk Soruşturmasını yürüten İzmir savcısı Zafer Kılınç da Eskişehir'e atandı.

Şike Davası'na bakan İstanbul 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Mehmet Ekinci de İstanbul hakimliğine atandı.

ulusalkanal.com.tr

# Balyoz # hsyk # Şike # kararname