Komandolar Irak sınırındaki dağlarda teröristleri etkisiz hale getiriyor

Dağların hakimleri bölücü teröre göz açtırmıyor. Hakkari'de Dağ ve Komando Tugayı'nın özel eğitimli komandoları, İzmir'den giden Amfibi Deniz Piyadeleri'yle birlikte operasyon yaptı. Çukurca, Yüksekova ve Kuzey Irak'ın kesişim noktası olan Hisar Dağı'nı teröristlerden temizledi. Operasyonlarda çok sayıda PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi

Komandolar Irak sınırındaki dağlarda teröristleri etkisiz hale getiriyor

Hisardağı PKK'lılardan temizlendi. Mehmetçik Hakkari'de kışı dağlarda geçirdi. Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın operasyonlarına Amfibi Deniz Piyadeleri de İzmir'den katıldı. Çukurca, Yüksekova ve Hisar Dağı terörİstlerden temizlendi.

Mehmetçik Hisar Dağı'na konuşlandı. 2 bin 400 rakımda Türkiye - Irak sınırının sıfır noktasına üs kurdu.

Üs bölgesinden PKK'lı teröristlerin Avaşin, Basyan ve Zap kampları izleniyor. En küçük hareketlilikte anında müdahale ediliyor. PKK'lı teröristlere bölgede aman verilmiyor.

ASELSAN üretimi ASIR termal kamerası, ACAR kara gözetleme radarı, İHA'lar ve diğer teknolojik cihazlarla bölge gece gündüz kontrol altında.

Yine ASELSAN tarafından üretilen Serhat havan tespit radarı da üste kurulu. Bu radar, atılan havanın noktasını anında belirleyerek atış birliklerine koordinat veriyor.

Terörle mücadelede önemli başarılara imza atan Hakkari Dağ ve Komando Tugayı'nın silahları da özel. Yerli üretim ve önemli özellikleri bulunan Milli Piyade Tüfeği MPT-76, Hakkari'de ilk olarak bu birliğe verildi.

Bu zorlu mücadelede Mehmetçiğe en büyük moral ise bölgeye yapılan sevkiyat kolilerinin içinden çıkan mektuplar oluyor.

Mehmetçik bir yandan da operasyonlarını aralıksız sürdürüyor. Son bir haftada 178 operasyon yapıldı. 36 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 8 ilde toplam 26 sığınak imha edildi, 17 el yapımı patlayıcı da imha edildi.

ulusalkanal.com.tr

# izmir # ırak # Hakkari # komandolar # hisar dağı