Beşir Atalay Öcalan için bakın ne dedi

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'dan açılım ile ilgili skandal bir açıklama geldi. Atalay, "Beğenin ya da beğenmeyin Öcalan Kürtlerin lideri" dedi. Atalay, AKP'nin ana dilde eğitimi özel okullardan başlatma niyetinde olduklarını açıkladı.

Beşir Atalay Öcalan için bakın ne dedi

6'ncı Büyükelçiler Konferansı'nın basına kapalı bölümünde konuşan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay skandal açıklamalar yaptı. Büyükelçilere açılımı anlatan Atalay, "Beğenin ya da beğenmeyin Öcalan Kürtlerin lideri" ifadelerini kullandı.

Atalay, AKP'nin İmralı-Kandil hattındaki görüşme trafiğini "Bir mekanizma oluşturduk. MİT Öcalan’la görüşüyor. Biz BDP’lilerle görüşüyoruz, onlar da Kandil'le görüşüyor" sözleriyle anlattı.

Beşir Atalay, PKK'nın listebaşı talebi olan ana dilde eğitimi kabul edecekleri itirafında da bulundu. Atalay, "Bizim tercihimiz bunu özel okul ile başlatmaktan yana" dedi.

Art arda gelen yerel ve genel seçimleri hatırlatan Beşir Atalay, açılımın bu süreçte duraksayabileceğini anlattı. Atalay, "Bu süreç devam edecek. Ancak peşpeşe iki seçim var önümüzde. Bu nedenle bu süreçte duraksama olması kaçınılmaz" diye konuştu.

Atalay, açılımı dış güçlerin baltalamak istediğini anlattı, iki de isim verdi. Atalay, büyükelçilerin "isim zikretmeden bunları söylediğinizde zor durumda kalıyoruz" açıklaması üzerine İran ve Almanya'yı hedef aldı.

ulusalkanal.com.tr

# beşir atalay # öcalan # lider