AYM 3 yıl 11 ay tutukluluğu uzun buldu

Anayasa Mahkemesi, bir terör davasında 3 yıl 11 ay tutukluluğu uzun buldu. Kararda, ilk derece mahkemelerinin, gerekçesiz tutukluluğa devam kararlarının "hak ihlali" olduğuna hükmedildi. Anayasa Mahkemesi'nin bu kararı, Ergenekon davalarını da yakından etkileyebilecek nitelikte...

AYM 3 yıl 11 ay tutukluluğu uzun buldu

Anayasa Mahkemesi'nin bir terör davasıyla ilgili kararında, 3 yıl 11 ay tutukluluğu uzun bulduğu ortaya çıktı.

Firas Aslan 3 yıl 11 ay, Hebat Aslan ise 4 yıl 1 ay 16 gün tutuklu kalmıştı. Anayasa Mahkemesi, bu sürelerin uzun tutukluluk olduğuna ve "hak ihlali" yapıldığına hükmetti. Kararda, iki kardeşin "özgürlük ve güvenlik haklarına müdahale edildiği" belirtildi.

Kararda, "İlgili ve yeterli olmayan gerekçelere dayanılarak, başvurucuların özgürlüklerinden mahrum bırakıldıkları an ile tahliye edilmelerine kadar geçen tutuklu bulundukları süre makul olarak değerlendirilemez" denildi.

Anayasa Mahkemesi, tutukluluğa devam gerekçelerinin kusurlu olduğuna karar verdi. Kararda, "tutukluluğun devamının hukuka uygunluğunu haklı gösterecek özen ve içerikte olmadığı" kaydedildi. Anayasa Mahkemesi, tutukluluğa devam gerekçelerinin sürekli tekrarlandığına dikkat çekti.

İlk derece mahkemeleri için bağlayıcılığı bulunan bu karar, Ergenekon davalarını da etkileyebilecek nitelikte. Ergenekon Davası'nda aralarında Doğu Perinçek, Hikmet Çiçek, Deniz Yıldırım, Tuncay Özkan, Veli Küçük, Oktay Yıldırım, Muzaffer Tekin ve Mehmet Demirtaş gibi isimlerin de bulunduğu 25 kişinin tutukluluk süresi, Anayasa Mahkemesi'nin uzun dediği 3 yıl 11 ayı geçmiş durumda...

ulusalkanal.com.tr

# ergenekon # balbay # terör # AYM