Türk gemisi Akdeniz'de alıkonuldu: Hafter güçleri ilaç taşıyan gemiyi limana çekti

Libya'ya ilaç taşıyan Türk ticaret gemisi, Hafter güçleri tarafından durdurularak limana çekildi. Hafter'in sözcüsü Ahmed El-Mismari, geminin, denizcilik kural ve kanunlarına aykırı hareket ettiği için soruşturma ve denetim altına alındığını söyledi. Güvenlik kaynakları da geminin maddi cezayı ödedikten sonra yoluna devam edeceği bilgisini paylaştı.

Türk gemisi Akdeniz'de alıkonuldu: Hafter güçleri ilaç taşıyan gemiyi limana çekti

Hafter güçleri, Misrata'ya ilaç taşıyan Türkticaretgemisini durdurdu. Gemi, mürettebatı ile birlikte limana çekildi.

Olaya ilişkin açıklamayı Hafter'in sözcüsü Ahmed El-Mismari yaptı. Mismari geminin yasak ilan edilen bölgeye girdiği için Ras el-Hilal limanına çekildiğini duyurdu. Geminin, denizcilik kural ve kanunlarına aykırı hareket ettiği için soruşturma ve denetim altına alındığını öne sürdü.

Gemiye çağrı yaptıklarını ancak yanıt gelmediğini iddia eden Mismari, gemide sadece ilaç olduğunu, silah bulunmadığını söyledi.

Öte yandan, geminin işletmecilerinin gemiye el koyan taraflarla temasa geçtiği ve 9'u Türk olmak üzere 17 mürettebatın durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Güvenlik kaynakları, limana çekilen gemiye el koyma durumunun söz konusu olmadığı vurguladı.

Kaynaklar, Misrata'ya insani yardım taşıyan Jamaika bayraklı Türk ticari gemisine, "yasak bölgeye girmesi nedeniyle" maddi ceza kesildiği, cezanın ödenmesinin ardından geminin yoluna devam edeceği bilgisini paylaştı.

# libya # ticaret # türk # gemi # mürettebat # hafter # denizcilik